Nakon pokušaja ubistva Sjenici potreban mir, a ne huškanje na oružane sukobe

1257

Nema te tragedije koju političari ne mogu iskoristiti za svoju političku promociju i svoje političke ciljeve. Tako je, kažu Sjeničaci, i sa nemilim događajem koga svi osuđuju, napadom na Edina Hamidovića, koga Zukorlić i rukovodstvo SPP-a pokušavaju da predstave kao atentat organizovan od strane rukovodstva SDP.

Građani, a posebno džematlije Sjenice još uvek pamte spremnost tog političara da, bez traženja rešenja, naredi svojim ljudima na vlasti da isključe grejanje džamiji Sultan Valide i klanjače ostave na milost i nemilost sjeničkoj zimi.

Mnogi se sećaju primera bahatosti i koliko je Zukorlić zaista protiv nasilja, njegovog fizičkog napada na uvaženog efendiju i alima Bekira Makića. Napada koji je prošao bez bilo kakve odgovornosti nasilnika.

U trenutku kada je stabilnost Sjenici preko potrebna, on skoro da poziva na oružje, na anarhiju i ignorisanje državnih bezbednosnih struktura, a njegovi funkcioneri bespotrebno troše energiju na produbljivanje jaza u već dovoljno politički podeljenoj Sjenici. Intelektualci Sjenice smatraju da su Bošnjacima najmanje potrebne podele praćene oružanim sukobima.

Umesto da građani ovog grada vide neke praktične rezultate rada nove vlasti u Sjenici, za šta su na kraju krajeva u velikom broju i glasali, oni jedino mogu da vide ono na šta stranka SPP koristi svoje intelektualne resurse, bespotrebne i isprazne verbalne obračune, ne shvatajući da kao nosioci vlasti treba da se bore za uređenje grada na dobrobit građana, a ne da kritikuju opoziciju.

Ovaj napad, kako kaže lider SDPS Rasim Ljajić, nema veze sa politikom i političarima i ističe da to čak i sam Zukorlić vrlo dobro zna, naglašavajući da ima potpuno poverenje u policiju i tužilaštvo da će se događaji u potpunosti rasvetliti.

Redakcija Sandžakdanasa poziva na dijalog i mirno rešavanje problema, bez nasilja, ali i bez grubih reči koje mogu dovesti do nasilja.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.