NASER BAKIĆ: Policija u Novom Pazaru dala lažni izvještaj o nestaloj drogi

456

Policija u Novom Pazaru je dala izvještaj da je pronađeno 8. kesica droge, te da je uz prisustvo tužioca izmjereno samo dvije kesice i 1,1 kg droge, objavio je Naser Bakić u tekstu za Pešter press i zapitao se zašto nije izmjereno svih 8 kesica droge uz prisustvo tužioca?

U istom izvještaju navode da su kesice bile težine po 960 grama, jer su izmjerili uz prisustvo tužioca dvije. Ako su dvije kesice imale po 960 grama, koliko su imale ostalih 6 kesica?

Ako su sve kesice sa drogom imale po 960 grama, kada to pomnožite sa 8. Dobijate 7,68 kg droge.

Šta su onda mjerili pa su dobili 1,1 kg droge? To niko ne spominje. 

Izvještaj je potpuno lažan i zna se da je isti takav lažni izvještaj dala policija 2017. godine kada su ubili Fahrudina Skarepa. 

Ako daju podatak da je izmjereno dvije kesice sa po 960 grama i da imaju neki zbir sa 1,1kg droge to ukupno čini: 3,2 kg droge.

Postavlja se pitanje kako su osudili čovjeka bez dokaza, ako je tužilac izmjerio samo 3,2 kg droge a ostale nije, kako je rješenje donijeto? Da li su ga osudili za 10kg ili za 3,2kg ili za 4,8 kg ili pak za 7,68 kg?

Drugo pitanje, da li je tužilac smio da prisustvuje mjerenju dvije kesice a ostale ne, šta je onda bio dokaz za presudu. Nađeno 8 kesica droge sa po koliko težine?

Presuda je nevažeća i mora se ponoviti suđenje?

Pitanje je da li je tužilac baš onaj bivši policajac?

Ako država ne reaguje na ovaj skandal, onda se ne poštuje zakon.

Kako je moguće da se drži vaga koja mjeri neku mjeru koju sud ne priznaje?

Kako je moguće izmjeriti jedan dio droge tačno, a drugi netačno? 

Pitajte one koji su dali izvještaj Stefanoviću za rahmetli Fahrudina Skarepa, ti isti su dali i ovaj izvještaj.

Ne mogu da šutim kada se iznose laži a pogotovo od onih koji treba da štite zakon i narod ove države. Takvi brukaju i prljaju i državu i poštene policajce i bacaju zakon u blato, takvi policajci ne pripadaju nijednom narodu…

Za Pešterpress Naser Bakić