Nebojša Stefanović osniva stranku?!

485

Ministar odbrane pokušava da osigura svoju i poziciju svojih saradnika uoči predstojećih izbora u SNS, tako što će formirati sopstvenu stranku, piše dnevni list “Danas”.

Ako je vjerovati pisanjima medija, skrajnuta naprednjačka perjanica, Nebojša Stefanović, koji se nalazi u ratu sa liderom SNS, Aleksandrom Vučićem, osnovaće stranku, čime će ovaj unutarstranački sukob dobiti epilog.

Osnivanje stranke dolazi uoči najavljenih izbora na proljeće iduće godine, pa je Stefanović, izgleda, odlučio da na vrijeme reaguje i pripremi teren za dalje djelovanje.

Ako dođe do realizacije ove zamisli, to će biti ozbiljan udarac Aleksandru Vučiću, koji računa na pobjedu već u prvom krugu predsjedničkih izbora i osvajanje apsolutne većine u beogradskom i republičkom parlamentu.

Prema juče objavljenim rezultatima istraživanja javnog mnjenja agencije Demostat, opozicija ima izgledne šanse za pobjedu u Beogradu, a osnivanjem stranke Stefanovića koji bi, svakako, povukao jedan dio naprednjačkog biračkog tijela, šanse opozicije bi bile znatno uvećane.

Kakav će biti odgovor SNS na ove Stefanovićeve namjere, ostaje da se vidi. Ono što je sigurno, Stefanoviću se sprema ozbiljna medijska satanizacija, tako da nas uskoro očekuje vruća politička jesen i zima.

Danas.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.