“Nećemo vam nikad halalit”: Tutinci ogorčeni na opštinare jer nisu proglasili Dan žalosti zbog smrti Zukorlića

27962

Grad Novi Pazar donio je odluku da nedjelju, 7. novembar 2021. proglasi Danom žalosti povodom smrti akademika Muamera Zukorlića, potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srbije i predsjednika Stranke pravde i pomirenja.

Opština Sjenica proglasila je trodnevnu žalost na teritoriji ove opštine zbog smrti Zukorlića.

Za dane žalosti određeni su 07. 08. i 09. novembar 2021.godine, navodi se u Odluci opštine koju je potpisao predsjednik Munib Mujagić.

Jedina opština u ovom dijelu Sandžaka koja nije ovim povodom proglasila Dan žalosti je Tutin, iako je rahmetli Muamer rođeni Tutinac u ovoj općini

Građani Tutina na društvenim mrežama nedoguju zbog ovog sramnog čina lokalnih vlasti u Tutinu i upućuju brojne kritike zbog ovakvog odnosa prema rahmetliji.

Kako se navodi u brojnim komentarima, bez obzira na sve političke razlike, Tutin je trebao proglasiti Dan žalosti povodom smrti efendije Zukorlića.

“Tako mi Allaha narod Tutina je u žalosti zbog preseljenja Muftije Muamera Zukorlića. Žale ga i oni što su se slagali i nisu sa njim, Bošnjaci-muslimani, Srbi-pravoslavci. To što opštinska vlast nije proglasila ovaj dan danom žalosti, halalit im nećemo nikad…”, navodi se u jednoj od objava na društvenim mrežama.

Predsjednik Stranke pravda i pomirenje i bivši glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić preminuo je iznenada jučer u Novom Pazaru u 51. godini.

Izvor: Sandzacke.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.