Novi Pazar: Bajazidu 13 godina zatvora zbog ubistva Bejta Krlića

545

Viši sud u Novom Pazaru osudio je danas Bajazida B. (27) na 13 godina zatvora zbog ubistva Bejta Krlića (51) u restoranu “Dar”, avgusta 2019. godine, saznaje radio Sto plus.

Jednoglasnom odlukom sudskog veća on je proglašen krivim za izvršenje krivičnog djela ubistvo, za koje je osuđen na 12 godina zatvora i nedozvoljeno nošenje oružja zbog kojem mu je izrečena kazna od dve godine , odnosno, jedinstvena kazna u trajanju od 13 godina zatvora.

Sud je utvrdio da je Bajazid B, uveče 21. avgusta 2019. godine, “sa umišljajem i nebitno smanjene uračunljivosti lišio života Bejta Krlića” tako što je iz ranije repetirane “berete 7,65 milimetara” ispalio dva hica, od kojih je jedan, iz prislona, pogodio žrtvu u grudi.

Osuđeni je, navodi se u presudi, nakon toga pobegao iz restorana, a pištolj je bacio u dvorište obližnje kuće.

Kako je u pitanju prvostepena presuda, Više tužilaštvo i zastupnici osuđenog imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Tokom suđenja Bajazidovi branioci tvrdili su i pokušavali da dokažu da je njihov klijent nevin, da je do opaljenja metka došlo tokom koškanja i da je zapravo Krlić povukao okidač prilikom otimanja pištolja.

Razlozi sukoba njih dvojice nisu poznati, a pojedini mediji pisali su da su u svađi zbog pljačke milion eura u Minhenu zbog koje su osuđeni Krlićev rođak i Bajazidov brat.

Izvor: Radiostoplus.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.