Novi Pazar / Marinković zamjenik gradonačelnika Biševca, Jolović demantovao spekulacije

198

Odbornici Skupštine grada imenovali su danas pravnika Vladimira Marinkovića za zamjenika gradonačelnika Novog Pazara, umesto Igora Novovića koji je ranije podnio ostavku na tu funkciju.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Marinković (44) je na ovoj sednici pre imenovanja podneo ostavku na mjesto vršioca dužnosti direktora “Gradske toplane”, gde će ga zameniti ekonomista Nemanja Mančić (37), u čijoj biografiji se navodi da je od 2007. godine zaposlen u Komercijalnoj banci i da poseduje licencu zastupnika u osiguranju, javlja radio Sto plus.

Novoizabrani zamjenik gradonačelnika radio je do 2007. godine u “Credi banci”, a nakon toga do 2018. godine u “Gradskoj čistoći” kao direktor pravnog sektora i zamenik direktora, dok je na čelu “Gradske toplane” bio posljednje tri godine.

Marinković je u obraćanju odbornicima rekao da će novu funkciju obavljati časno i pošteno, u interesu svih građana Novog Pazara.

Glasovima vladajuće većine za novog člana Gradskog veća izabran je ekonomista Nikola Milenković (39), koji je od 2008. godine zaposlen u Gradskoj upravi Novog Pazara i bio je šef Odsjeka za privredu, poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Odjeljenju za privredu.

On je na ovo mjesto imenovan umjesto Nedžada Plojovića, zaduženog za saradnju sa mjesnim zajednicama i poljoprivredu, koji je ostavku podneo istog dana kada i Novović.

Novoizabrani funcioneri, ali i oni koji su podnijeli ostavke, kadrovi su liste “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu”, a u javnosti se posljednjih dana spekulisalo da su ove kadrovske promjene rezultat nesuglasica u odboru novopazarskih naprednjaka.

Međutim, šef ove odborničke grupe Nikola Jolović oštro je za radio Sto plus demantovao ove spekulacije.

“Ne postoje nikakve nesuglasice, a naš odbor i stranka na republičkom nivou nikada nije bila jača i složnija, sljedeći put našeg predsjenika Aleksandra Vučića. Marinkoviću i Milenkoviću, koji su izabrani na prijedlog Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS), nakon ostavki iz ličnih razloga Novovića i Plojovića, želim svu sreću u daljem radu“, rekao je Jolović našem radiju.

On tvrdi da Novović i Plojović i dalje ostaju članovi i aktivisti SNS-a.

Sjednica je trajala nepuna dva sata, a počela je učenjem dove i minutom ćutanja nedavno preminulom potpredsjedniku Narodne skupštine i predsedniku Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muameru Zukorliću.

Odbornici vladajuće većine nisu prihvatili nijedan od 11 prijedloga SDA Sandžaka da se u dnevni red, između ostalog, uvrsti uspostavljanju direktnog javnog prenosa sednica skupštine grada, pokretanje inicijative da Srbija porizna genocid u Srebrenici, zaključak o kršenju ljudskih prava Bošnjaka od strane policije i pravosudnih organa u Novom Pazaru, pokretanje inicijative za formiranje Šumskog gazdinstva Sandžak i otvaranje stomatološke ordinacije za osobe sa invaliditetom.

Vladajuću većinu čine koalicije okupljene oko Sandžačke demokratske partije (SDP) i SNS, a u opoziciji su sa 20 odbornika SPP (11) i SDA Sandžaka (9).

Izvor: Radiostoplus.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.