Novi Pazar: Odbornici SDA napustili sjednicu

504

Odbornici SDA Sandžaka napustili su sjednicu Skupštine Novog Pazara, jer su nezadovoljni što vladajuća većina nije podržala njihove prijedloge dopune dnevnog reda.

Predsjednik odborničke grupe SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj je sa skupštinske govornice rekao da SDA Sandžaka ne vidi svrhu učestvovanja u radu lokalnog parlamenta koji ne prihvata njihove prijedloge.

Oni su predložili da lokalni parlament pokrene inicijativu da Srbija prizna genocid u Srebrenici i da negiranje tog zločina bude krivično djelo, što je vladajuća većina odbila.

Podsjećamo, Grad Novi Pazar je još 2015.godine donio odluku o osudi genocida u Srebrenici i tom odlukom 11.jul se u Novom Pazaru obilježava kao Dan žalosti.

Skupština Novog Pazara nastavila je rad i nakon nekoliko sati usvojen je i dnevni red. Prvih nekoliko tačaka je usvojeno i u toku je objedinjena rasprava o izmjenama i dopunama planova generalnih regulacija za nekoliko naselja. Na dnevnom redu naći će se i izmjene odluke o utvđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

Odbornici će razmatrati i prijedlog o promjeni naziva Hale sportova “Izudin Šušević” u “Doguš Novi Pazar Sports Academy”.

Odbornička grupa “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” predložila je pokretanje inicijative da ime Izudina Šuševića ponese osnovna škola koja će biti izgrađena u Šutenovcu i ova tačka je danas na dnevnom redu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.