Novi Pazar: Suspendovani inspektori Emir H. i Edib G. još bez posla

2065

Inspektori novopazarske policije Emir H. i Edib G. koji su 17. decembra 2020. godine suspendovani “zbog povrede radnih dužnosti”, prema saznanjima našeg portala još uvijek nisu vraćeni na posao.

Supendovani su nakon pucnjave u centru Novog Pazara, u kojoj je teško ranjena jedna osoba.

Oni se terete za težu povredu službene dužnosti jer su, kako je tada navedeno, sjedeli sa licem iz kriminogene sredine, a da prije toga nisu obavijestili starešine da će taj kontakt ostvariti.

Disciplinski postupak protiv ova dva inspektora se i dalje vodi, prema našim nezvaničnim informacijama za jednu tačku iz člana 207. tačka 7. koja se odnosi na ponašanje koje može šteti ugledu Ministarstva.

Dakle, ova dva policijska inspektora su udaljena iz službe već sedam mjeseci, a da protiv njih nije pokrenut nijedan drugi postupak.

Podsjećamo, radi se o dva visoko rangirana policijska inspektora sa najboljim ocenama u Policijskoj upravi Novi Pazar, koji su za vrijeme sulžbe učestvovali u rasvetljavanju najtežih krivičnih djela. Njihovim zalaganjem otkrivena je ogromna količina narkotika, a neposredno pre suspenzije realizovali su akciju u kojoj je pronađeno oko kilogram i 200 grama kokaina.

Tom prilikom uhapšen je N.Đ. Iz Sremske Mitrovice koji je osuđen zbog nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti i izazivanja opšte opasnosti, na tri godine i deset mjeseci zatvora.

Na ovu presudu se žalilo tužilaštvo, a na ročištu koje je održano 24. maja 2021. godine, osuđeni N.Đ. je provocirao i fotografisao ova dva policijska službenika. Nakon završenog ročišta, policjski inspektori su, zbog ugrožene sigurnosti njih i njihovih porodica, dobili policijsku pratnju, jer su od dana suspenzije bez oružja.

Izvor nova
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.