Novi Pazar: Uzrok svađe MILIONSKA PLJAČKA u Njemačkoj? Danas završne riječi na suđenju za ubistvo…

20496

Iznošenjem završnih riječi pred Višim sudom u Novom Pazaru, danas će biti okončano suđenje Bajazidu B. (27), optuženom da je u avgustu 2019, u restoranu “Dar”, ubio Bejta Krlića (51).

Optužnicom Višeg tužilaštva u Novom Pazaru, Bajazidu se na teret stavlja da je, u večernjim satima 21. avgusta, nakon kraće rasprave i koškanja, iz prethodno repetiranog pištolja ispalio dva hica, od kojih je jedan pogodio Krlića u grudi, usmrtivši ga na licu mesta.

Branioci okrivljenog pokušavali su tokom suđenja da dokažu da je njihov klijent nevin, da je do opaljenja pištolja došlo prilikom koškanja i da je žrtva povukla okidač na šta, kako tvrde, ukazuje i to što je Krlićev DNK pronađen na okidaču.

Iako se u optužnici navodi da Bajazid i Krlić nisu bili u direktnom sukobu, gradom kolaju priče da je razlog sukoba među njima svađa oko milionskog plena od pljačke u Nemačkoj. Naime, 2017. godine u Minhenu je vozač specijalnog vozila za transport novca Rijad K. (28), rođak Bejta Krlića, uspeo da pobegne sa 1,1 milion evra. Uhapšen je prilikom pokušaja ulaska u Srbiju, a pretpostavlja se da mu je u krađi i sakrivanju novca pomogao Bahrudin B. (26), Bajazidov brat.

Sud u Nemačkoj osudio je Rijada na pet, a Bahrudina na četiri godine i četiri meseca zatvora, a novac do danas nije pronađen. Prema nezvaničnim informacijama, rođaci osuđenih mladića počeli su ubrzo nakon njihovog hapšenja da se svađaju, međusobno optužuju da su prisvojili opljačkani novac, a navodno su, Bajazid i Bejto te večeri i došli u restoran da razgovaraju i utvrde gde je novac.

Nakon kraće rasprave, znatno stariji Bejto je prišao Bajazidu i zakačio ga po licu, posle čega je ovaj izvadio unapred repetiranu “beretu”. Usledilo je koškanje, otimanje oko pištolja, ispaljena su dva hica, od kojih je jedan pogodio Krlića, koji je ostao da leži na podu restorana. Bajazid je pobegao, ali je ubrzo uhapšen, a pištolj pronađen.

IZVEŠTAVALI I NEMCI
O VELIKOJ pljački, naširoko su izveštavali i nemački mediji. “Bild” je objavio i fotografiju iz sudnice optuženog Bajazida B.

Izvor: Novosti.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.