Novi Pazar: Zbog primanja MITA Tutić OSUĐEN NA GODINU I OSAM MJESECI ZATVORA!

1537

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Kraljevu kojom je hirurg Opšte bolnice u Novom Pazaru Izet Tutić (58) osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora zbog primanja mita, objavio je radio Sto plus.

Presudom tog suda, koja je potvrđivanjem prvostepene postala pravosnažna, Tutiću je odredjena i mjera zabrane vršenja poziva ljekara specijaliste hirurgije u trajanju od dvije godine od dana pravosnažnosti presude.

„Vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava se u vrijeme trajanja ove mjere“, saopštili su iz Apelacionog suda.

Iako je odluka tog suda donijeta krajem avgusta, Tutić i dalje radi u Opštoj bolnici i to kao načelnik Odjeljenja hirurgije.

U toj zdravstvenoj ustanovi su nam nezvanično rekli da još uvijek nisu dobili presudu Apelacionog suda i da zbog toga ne mogu da daju bilo kakve komentare.

Presudom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Kraljevu Tutić je proglašen krivim zbog produženog krivičnog djela primanje mita.

Na tu presudu žalbe su izjavili Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije (POSK) Višeg tužilaštva u Kraljevu, Tutić i njegov branilac, ali ih je Apelacioni sud „odbio kao neosnovane“.

Tutić je uhapšen 17. oktobra 2018. godine a tokom istrage su, kako je ranije saopšteno, „prikupljeni dokazi iz kojih se vidi da postoji opravdana sumnja da je od šest lica, koje je liječio na hirurškom odjeljenju ili od njihovih rodjaka, primio mito u novcu ili poklone u robi“.

U pritvoru je bio do 14. decembra 2018. godine, a ti dani biće mu uračunati u ukupnu kaznu.

Suđenje je počelo u januaru 2019. godine, a brojna ročišta su odlagana zbog pandemije korona virusa.

Radio sto plus
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.