Novopazarac nije imao ništa da prijavi na carini, pa uhapšen zbog tajnog bunkera u kojem je krijumčario!!!

255

Carinici su juče, na prelazu Špiljani spriječili krijumčarenje preko 4.000 boksova cigareta “monte” sa crnogorskim akciznim markicama.

Krijumčarene cigarete su otkrivene kada se, nedugo poslije ponoći, za kontrolu na ulazu u zemlju prijavio prazan kamion novopazarskih registarskih oznaka.

Mada je na uobičajeno pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, 35-ogodišnji vozač iz Novog Pazara odgovorio odrično, carinici su ipak odlučili da detaljno pregledaju kamion.

Tada su na unutrašnjem zidu prikolice, do kabine, uočeni tragovi varova, što je ukazivalo na mogućnost postojanja specijalno dograđenog prostora za krijumčarenje.

Ubrzo je potvrđeno da je sumnja bila osnovana, jer kada je vozač na zahtjev carinika otvorio pregradu, bilo je jasno da je na njoj zaista dograđen tajni “bunker”, dimenzija 243x270x90 cm, koji je do vrha bio ispunjen boksovima cigareta.

Iz tajnog “bunkera” izvađeno je ukupno 810.000 cigareta “monte”, koje su zajedno sa vozačem i kamionskom prikolicom, predate tužilaštvu i policiji u dalju nadležnost.

Izvor: Sandžak danas/Rtv.rs