Novopazarcu u „bunkeru“ kamiona pronađeno 4.800 paklica cigareta

355

Carinici su danas na prijelazu Neštin kod Bačke Palanke zaplijenili 48.000 paklica cigareta sakrivenih u specijalno napravljenom „bunkeru“ kamiona.

Prekršaj je otkriven kada je oko 16:30 časova na ovaj granični prijelaz ka Hrvatskoj pristigao prazan kamion novopazarskih registarskih oznaka, saopštila je Uprava carina. Upitan da li ima nešto da prijavi, 32-godišnji vozač iz Novog Pazara rekao je carinicima da nema i da „prazan“ ide na utovar u Mađarsku.

Tokom detaljnog pregleda unutrašnjosti tovarnog dijela, koji je ipak uslijedio, uočeno da je dubina kamionske prikolice manja od uobičajene. Ispostavilo se da je ta procjena bila dobra, jer je detaljnom kontrolom, u gornjem dijelu prikolice, uz kamionsku kabinu, otkrivena specijalno konstruisana pregrada široka oko jedan metar, koja je do vrha bila ispunjena kartonima cigareta.

Iz nje je izvađeno 4.800 boksova cigareta „Golden Byrd“, „Regina“ i „Bond“, bez akciznih markica.Vozač je izjavio da nije znao šta vozi i da je kamion preuzeo na autoputu u blizini Novog Sada, radi već pomenutog utovara u Mađarskoj.

Slučaj su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo.

Foto: U „bunkeru“ kamiona na Neštinu 4 800 boksova cigareta Foto: Uprava carina

Izvor Tanjug