Novopazarka Fatma: Biću spremna za reprezentativni debi u Fed kupu

252

Fed kup reprezentativka Srbije Fatma Idrizović rekla je danas da je ulaskom u najjaču tenisku selekciju Srbije ispunila jednu od svojih želja, kao i da će biti spremna za predstojeće takmičenje u okviru Prve grupe evro-afričke zone u Luksemburgu.

“Drago mi je što ću biti dio ekipe, to je veliki uspjeh i podstrek za mene. Zahvalna sam selektorki Tatjani Ječmenici na pozivu. Biću spremna jer dobro radim sa trenerom Rejhanom Gicićem i stručnjakom za kondiciju Rifatom Mujanovićem”, rekla je Idrizović.

Novopazarka ima 15 godina, najbolja je juniorka Srbije i 197. na svetu u uzrastu do 18 godina, a od 5. do 8. februara nastupiće u Fed kup timu Srbije u Luksemburgu zajedno sa Ninom Stojanović, Aleksandrom Krunić i Olgom Danilović.

Srbije će igrati u B grupi sa selekcijama Poljske, Slovenije, Švedske, Turske i domaćinom turnira, a samo najbolja ekipa nastaviće borbu za plasman u Svetsku B grupu Fed kupa.

“Imamo tešku grupu, ali daćemo sve od sebe. Poljska i Slovenija imaju odlične igračice. Videćemo”, ocjenila je Idrizović.

Ona je izrazila očekivanje da će ove godine debitovati na gren slem turnirima u juniorskoj konkurenciji.

“Nadam se da ću igrati na Rolan Garosu i Otvorenom prvenstvu SAD, kao i da ću ostvariti veliki napredak na svetskoj juniorskoj listi”, kazala je Idrizović.

Više u tv prilogu

izvor RTV