Novopazarska umjetnica Paša Gicić na “Art is a Melody of Life” Banja Luka

424

Poznati i proslavljeni likovni umjetnici sa prostora Bosne i Hercegovine i Srbije stvarali su djela u okviru programa “Art is a Melody of Life” koji je održan u Banja Luci. Manifestacija je umjetnicima prižila priliku da stvaraju radove u ambijentalnim uslovima i pred publikom.

Projekat ima za cilj da u direktnoj komunikaciji publike i umjetnika, u ambijentu gradskog trga, uz zvuke tamburaške muzike, budu stvorena nova djela, kazala je novopazarska slikarka Paša Gicić.

,,Art is a Melody of Life” u regionu je prepoznatljiva kao kvalitetna manifestacija koja okuplja ljubitelje umjetnosti. Izložena su i djela koja su nastala u ranijem periodu, čime je trg postao galerija na otvorenom. Ovakve manifestacije se organizuju od Pariza, Rima, Praga, do Firence, Barselone, a u vrijeme korone, izložbe na otvorenom uz poštovanje distance i ostalih preporučenih mjera su jedino i moguće. Ulaganje u kulturu je ulaganje u budućnost, to znaju organizatori ovog dogadjaja, baš kao što znaju i naše institucije u Novom Pazaru, koje na sličan i vrlo kvalitetan način promovišu umjetnost, kroz različite kolonije i afirmišu mlade umjetnike.

Ovaj događaj je ujedno i vrlo dobra promocija NUBL- Fakulteta lepih umestonosti ,, rekla je novopazarska slikarka Paša Gicić.

Ono što čini ovu manifestaciju posebnom je neposrednost, publika posmatra umjetnike dok stvaraju, a gledaoci nemaju rezervisana mjesta za praćenje koncerta, nego se slobodno kreću u prostoru.

Paša Gicić je profesor likovne umjetnosti u Ekonomskoj školi i asistent na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Izlagala je na više samostalnih i kolektivnih izložbi širom svijeta. U svom ateljeu ,,Pasa Casa d’ Arte,, u Novom Pazaru, pored slikanja, bavi se i izradom vitraža i oslikanog stakla.

Izvor RTVNP
One thought on “Novopazarska umjetnica Paša Gicić na “Art is a Melody of Life” Banja Luka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.