Obezbjeđenje budvanske diskoteke razoružalo bjelopoljskog policajca: Prijetio da će ih pobiti

1107

Budvanska policija će spise dostaviti načelniku CB Bijelo Polje radi daljeg postupanja, tačnije radi upućivanja spisa predmeta Etičkom odboru.

Obezbjeđenje jedne budvanske diskoteke prije tri noći savladalo je i razoružalo policajca Danila Smolovića, koji je prethodno navodno prijetio da će ih sve pobiti, saznaju “Vijesti” iz više izvora.

Prema istim informacijama, incident se dogodio u noći između ponedeljka i utorka, oko 4 sata ujutro.

Iz Uprave policije objašnjeno je da je Smolović, koji je radno angažovan u Centru bezbjednosti Bijelo Polje, u trenutku incidenta imao službenu legitimaciju, a za pojasom službeni pištolj za vrijeme incidenta.

Verzije događaja koje su ispričali očevici i zvanični odgovori policije značajno se razlikuju – jedan od očevidaca ispričao je da je nakon čarke, u kojoj nije učestvovao, Smolović, koji je bio gost diskoteke, počeo da vrijeđa obezbjeđenje i krenuo za pištolj.

“U jednom trenutku počeo je da viče da će sve pobiti i krenuo je za pištolj…Reagovalo je obezbjeđenje koje je vidjelo da je krenuo da vadi pištolj, savladali su ga, napravili mu polugu i oduzeli mu pištolj”.

Iz UP su kazali da im je 19. juna prijavljeno narušavanje javnog reda i mira ispred jednog noćnog kluba u Budva.

“Interventna jedinica je izašla na lice mjesta i zatekla više lica među kojima je bio službenik Uprave policije D. S. koji je radno angažovan u CB Bijelo Polje…Narušavanju javnog reda i mira prethodio je verbalni konflikt D. S. sa jednim licem nakon čega ih je obezbjeđenje noćnog kluba udaljilo iz unutrašnjosti lokala”, odgovorili su iz UP, objasnivši da su u službene prostorije doveli više osoba i od njih prikupili obavještenja:

“Nakon kompletiranja predmeta, spisi će biti dostavljeni načelniku CB Bijelo Polje radi daljeg postupanja, tačnije radi upućivanja sipsa predmeta Etičkom odboru na ocjenu etičnosti postupanja policijskog službenika D. S. u predmetnom događaju”.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.