Odgovor Vučića na pitanje da li će biti rata: “Imam veliki strah pred budućnošću”

203

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je ruskim medijima dao intervju o odnosima ove dvije države, a u jednom momentu se dotaknuo i krize na Zapadnom Balkanu navodeći kako je situacija “teška”.

Novinar Soloviev Livea upitao je srbijanskog predsjednika da li će biti rata u regionu, na što mu je Vučić odgovorio da će se on boriti za mir po svaku cijenu.

“Imam veliki strah pred budućnošću. I zato mi je, između ostalog, važan susret sa Putinom. Borit ću se za mir praktično po svaku cijenu, ali situacija nije laka”, rekao je Vučić.

On je dodao da se boji kako bi sve drugo što bi mogao kazati samo dolilo ulje na vatru i da bi ljudi to mogli pogrešno protumačiti.

“Zato ću samo reći da je situacija ozbiljna, nije laka, teška je, bez sumnje”, rekao je Vučić.

Osim o ratu, Vučić je govorio i o odnosu Srbije i Rusije kazavši da od njih kupuju savremenu opremu po korektnim cijenama. Izrazio je želju da Srbija nabavi ruski PVO sistem S-400, ali je rekao da to još uvijek ne mogu da priušte.

Predsjednik Srbije kaže da će njegov predstojeći susret sa Putinom biti 19. po redu u posljednjih sedam godina, na čemu mu je veoma zahvalan.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.