Održan protest “Pravda za Tutića”

483

Novopazarski hirurg Izet Tutić koji je nedavno osuđen na 20 mjeseci zatvora ocijenio je danas da je preteško kaznjen zato što je od pacijenta primio minoran, od srca dat, poklon.

On je na protestnom skupu “Pravda za doktora Tutića“, na koji je i sam pozivao preko društvenih mreža, rekao da je “neko odlučio da ga žrtvuje, da bi Evropi pokazali kako ovdje sve funkcioniše kako treba“, prenosi portal radija Sto plus.

Osuđeni hirurg je okupljenim građanima govorio o svojoj karijeri, spasavanju na desetine života ljudi ranjenih vatrenim oružjem u Novom Pazaru i okolnim gradovima

“Spasio sam i stotine ranjenika radeći na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu tokom ratnih godina, a među njima na desetine policajaca. Nagradu za to nikada nisam očekivao, a moje sposobnosti prepoznaju moji pacijenti i pojedine kolege“, rekao je Tutić pred stotinak okupljenih.

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je prošle nedjelje presudu Višeg suda u Kraljevu kojom je Tutić (58) osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora zbog primanja mita.

On je uhapšen 17. oktobra 2018. godine, u akciji POSK Višeg tužilaštva u Kraljevu i policije, “uz prikupljene dokaze da je od šest lica, koje je lečio na hirurškom odeljenju ili od njihovih rođaka, primio mito u novcu ili poklone u robi”.

Presudom tog suda, koja je potvrđivanjem prvostepene postala pravosnažna, određena mu je i mjera zabrane vršenja poziva ljekara specijaliste hirurgije u trajanju od dvije godine od dana pravosnažnosti presude.

Izvor: Radiostoplus.com/Video izvor: Agencija SANA
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.