Otac sina (7) pregazio BMW-om, mještani u šoku nakon nesreće kod Vladičinog Hana

588

Dečak (8) teško je povređen u selu Jastrebac kod Vladičinog Hana kada ga je u ponedeljak u popodnevnim časovima, na proslavi seoske slave Sveti Ilija džipom BMW slučajno pregazio otac D. D. (32) koji je pokušavao da se parkira na livadi koja je služila kao impovizovani parking!

– Dečak je čučnuo iza džipa da veže pertlu, a u tom momentu je njegov otac skretao i pregazio ga. On nije video da je mališan iza auta. Dete je sa teškim povredama, opasnim po život, hitno prebačeno u KC Niš gde se lekari bore da ga spasu. Prvim pregledom je utvrđeno da su mu pukla rebra sa obe strane, povređena su mu pluća i plućna maramica, a ima i povrede glave i druge prelome – kaže izvor Kurira.

On navodi da je policija obavila uviđaj na mestu nesreće.

– Otac nije priveden jer je evidentno da nije imao nameru da zgazi sopstveno dete. Nesrećni čovek je van sebe. Bio je vidno potresen posle nesreće, hvatao se za glavu, baš jedna mučna scena. Od razvoja situacije, odnosno zdravstvenog stanja dečaka, zavisi i koje će korake nadležno tužilaštvo preduzeti – dodao je izvor.
Kako navode mediji, meštani Jastrepca juče su bili vidno potreseni nesrećom.

– Reč je o porodici iz drugog sela, koja je došla na proslavu slave i na vašar. Nesreća se dogodila baš u danu kada je osvećivan renovirani Hram Svetog proroka Ilije u našem selu i to na veliki praznik – pričaju meštani:

– Unuk mi je dotrčao iz sela i vidno uznemiren rekao da je dete pregaženo, da su samo videli kada je već bilo pod autom. Kako je rekao, mališan je bio potpuno bled, nisu znali ni da li je živ. Očevici su vrištali, a nesrećno dete je odmah prevezeno u bolnicu u Nišu. Ma, celo selo je plakalo zbog ovakve tragedije.

Kako navode mediji, meštani imaju samo reči hvale, kako za dečaka, tako i za njegovog oca D. D.

– Jadan čovek šta je dočekao! Oni su divna porodica, svuda idu sa decom, zaista su brižni i nisu bahati. Molimo se bogu da mališan preživi. Nadamo se da će uspeti da prevaziđe povrede, uz njega smo svim srcem – rekli su meštani Jastrepca.

Iz KC Niš juče su saopštili da se mališan nalazi na Klinici za grudnu hirurgiju.

– Dečak je bez svesti, na mehaničkoj ventilaciji, ali se povremeno budi. On je zadobio prelom rebara, plućne maramice, male karlice, kao i povredu glave. Očekuje se da bude prebačen na Kliniku za dečju hirurgiju – saopšteno je.

Izvor Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.