Otkriveno kako je Džonić NAMAMIO Đokiće

2886

Osumnjičeni za teško ubistvo tročlane porodice, Goran Džonić namamio je brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (26) u smrtonosnu zamku, tako što ih je kobne noći presreo i zatražio pomoć rekavši da mu se kraj Južne Morave pokvario skuter, saznaje “Blic”.

Đokić, koji je nakon napada i pokušaja pljačke mjenjačnice bio i više nego oprezan, imao je bezgranično povjerenje u brata od tetke Džonića koji u Moravcu živi nekoliko kuća od kuće njegove majke, pa je krenuo da mu pomogne.

– Đokići su sa obližnjeg izvora, koji se nalazi na putu od Moravca ka Tešici, svaki put kad bi dolazili u selo, svraćali i po vodu za koju se vjeruje da blagotvorno djeluje na zdravlje. Kobne noći, zato su na raskrsnici na glavnom putu u Moravcu skrenuli udesno, ka Tešici, umjesto na lijevo prema Aleksincu. Krenuli su po vodu, pa kući. Pošto su natočili vodu na česmi koja dovodi izvorsku vodu, vjerovatno je u tom trenutku naišao Goran, koji je odlično znao da će biti na tom mjestu u to vrijeme. Rekao je da mu se pokvario skuter kada je bio na pecanju. Niko nije posumnjao, jer se znalo da je Džonić ribolovac. Krenuli su sa njim ka mjestu „Dudine bare“, na keju kraj Morave u ataru Moravca, odakle se nisu vratili živi – kaže naš izvor.

Poslije likvidacije Đokića, u njihovom pasatu su ostali kanisteri sa izvorskom vodom a Džonić, kao iskusan vatrogasac, dobro je znao da bi ta količina vode mogla da ugasi požar na vozilu koje je kasnije, te noći zapaljeno u okolini Tešice.

– Nekom manje iskusnom bi možda promakli kanisteri u gepeku vozila ali ne i iskusnom vatrogascu. Zato su kanisteri pronađeni izbačeni kraj puta. Kao iskusnom ribolovcu, dobro mu je bio poznat i kraj oko stare separacije šljunka, koji je dva kilometara udaljen od puta, i tri kilometra od prvih kuća. To je bila dovoljna udaljenost da se vozilo zapali u gustom šiblju i da niko ne shvati šta se dešava. Čak i ako bi neko vidio požar, pomislio bi da je sa seoske deponije koja se nalazi u blizini, pa bi pomislio da se vatra vidi odatle – kaže naš izvor.

Goran Džonić se u danima nakon nestanka, ali i pronalaska spaljenih tijela Đokića, ponašao izuzetno drsko, ali i samouvkereno, a za svaki dan od 26. septembra pa sve do pronalaska tijela 2. oktobra imao je spreman alibi.

Policija je poslike otkrića da su Goran, Gordana i Lidija surovo likvidirani, pa spaljeni, među prvima saslušala Gorana Džonića.

– Policija je danonoćnim radom uspjela da složi mozaik. Odgovorima na pitanje ko je najbolje poznavao Đokiće, ko im je bio navodno odan, ali i ko je znao njihovo kretanje, sa koliko novca raspolažu i istovremeno ko je halapljiv do te mjere da je za novac spreman sve da učini. Upravo se Goran, brat od tetke ubijenog vlasnika mjenjačnice i maltene prvi komšija njegove majke, uklapao u ovaj profil ličnosti – navodi izvor Kurira i nastavlja:

– Kada su inspektori počeli da ga “opipavaju”, Džonić je bio veoma drzak. Nije se predavao ni kada su kod njega nađene neke stvari koje mogu da budu dokaz u slučaju ubistva. Tvrdio je da je bio čovjek od povjerenja Đokića i da je, kao takav, mogao sve to da ima.

Kako navode izvori Džonić je unaprijed osmislio i svoje alibije. Tako je inspektorima rekao da je u noći ubistva bio na pecanju na Moravi, budući da je strastveni pecaroš. I za naredne dane je imao spreman alibi, ali je bio prilično neubjedljiv.

– On je očigledno bio spreman i za saslušanja, jer kad je planirao zločin, planirao je i šta će raditi i govoriti poslije. Zločin je planirao šest mjeseci, sve je detaljno pripremio. Međutim, njegovi odgovori na saslušanjima djelovali su nebulozno, često je mijenjao iskaze, tako da je tim svojim ponašanjem samo produbljivao sumnju inspektora – kaže izvor upoznat sa istragom.

– Policija je pronašla i njegove DNK tragove na mjestu zločina. Kada su mu predočeni, on je rekao da oni mogu da se odnose i na njegove sinove. Takođe, na pitanje inspektora: “Da li je kopao u sinovljevom dvorištu?”, on je odgovorio: “Možda sam kopao, a možda i nisam. Možda je kopao moj sin” – prepričava sagovornik kako se osumnjičeni ponašao tokom istrage.

Kako su se dokazi gomilali, Džoniću se sužavao krug za manevar, pa je pokušao da svoju ulogu u zločinu pokaže što minornijom, govorio je da sumnja ko bi mogao da bude umiješan u monstruozni zločin, a on je možda nesvjesno informacijama otipovao Đokiće.

Usput je pokušavao da bude konfuzan i mikenjao je priču. Prekjuče mu je policija stavila lisice jer su brojni dokazi doveli do toga da je učestvovao u ubistvu Đokića. Zasad se ne isključuje ni mogućnost da je imao i pomagače, tako da se istraga nastavlja – objašnjava izvor.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.