Ovako danas izgleda zvijezda serije “Ezel”

261

Glumica, 40-godišnja Cansu Dere koja se proslavila ulogama u serijama ‘Sila’ i ‘Ezel’ već godinama slovi kao jedna od najljepših turskih glumica koja, gdje god da se pojavi, pažnju plijeni vitkom linijom i besprijekornim šarmom.

Kad god im za određenu ulogu zatreba fatalna žena, tvorci turskih serija nemaju dilemu – ako žele privući milione gledatelja, izbor pada upravo na Cansu.

Osim njenih brojnih glumačkih angažmana, Cansu je nosila revije najpoznatijih turskih modnih dizajnera, a nastupila je i na nekoliko modnih revija u Parizu 2002. i 2003. Manekensku karijeru prekinula je zbog trogodišnjeg snimanja serije “Ezel”, koja ju je i izbacila u orbitu poznatih.

Paralelno s manekenstvom, studirala je arheologiju na Univerzitetu u Istanbulu, ali nikad nije dogurala do diplomskog.

– Od malih nogu zanimali su me historija i arheologija, te književnost i historija umjetnosti. Žao mi je što nisam diplomirala, posebino zbog roditelja koji su toliko ljubavi i pažnje uložili u mene. Bili su očajni kad sam postala manekenka, jer je to, prema njihovom mišljenju, potpuno besmislen posao. I apsolutno su u pravu. Ljepota je sama po sebi precijenjena. Kakva nam korist od lijepog lica ako ono krije prazninu u duši i glavi, zaključila je.

Inače neopterećena vlastitom ljepotom, nastupala je u brojnim reklamama, zaštitno je lice “L’Oréala” za Tursku. Dobro zarađuje, no i rado učestvuje u humanitarnim akcijama.

Ako je se samo sjećate iz serija, u nastavku možete pogledati kako lijepa glumica izgleda sada.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.