Ovo je Turkinja koja je iz firme u Njemačkoj ukrala 8 miliona eura

1132

Njemačka policija i dalje traga za Jasemin Gundogan (28) iz Bremena, koja je 21. maja iz kompanije za siguran prevoz novca “Loomis” u kojoj je radila, ukrala osam miliona eura, piše magazin Fenix.

Magazin dodaje da je prije nekoliko dana policija objavila njenu fotografiju i od tad njemački mediji ne prestaju da pišu i istražuju njen život.

Nazivaju je “lijepom kradljivicom”, a neke detalje o Jasemin otkrio je i jedan njen školski drug. On je, za njemački Bild, rekao kako je još kao dijete Gundogan željela da bude bogata i lijepa. Nosila je odjeću iz jeftinijih butika, ali je sanjala o luksuznom životu.

DOK JE PRIPREMALA NOVAC ZA TRANSPORT: Turkinja iz firme u Njemačkoj ukrala osam miliona eura

“Svi smo mislili da nije toliko bistra”, rekao je školski drug.

Međutim, čini se da je lijepa Jasemin dovoljno bistra da izvede jednu od najspektakularnijih pljački u Njemačkoj.

“Bild” piše kako je Jasemin s majkom i mlađom sestrom živjela u gradskoj bremenskoj gradskoj četvrti Tenever. Navodno joj je otac pronašao posao u firmi za prevoz novca.

Istražioci se sada oslanjaju na informacije koje bi im mogli dati stanovnici, a zanimaju ih i tragovi mogućih saučesnika u pljački. Istraga se sprovodi zbog posebno ozbiljnog slučaja krađe za šta je predviđena zatvorska kazna do deset godina.

Podsjetimo, Gundogan, koja je u firmi bila odgovorna za pakovanje i sigurni prevoz novca, 21. maja ukrala je kontejner s nekoliko vreća napunjenih novcem, a zatim otvorila bolovanje.

Kompanija za prijevoz novca Loomis iz Bremena (Foto: Bild.de)

Nestanak novca otkriven je tek četiri dana kasnije. Prema prethodnim istragama, kontejner s brojem 06414 ubačen je u crni Mercedes-Benz čije su registarske tablice prethodno ukradene, pišu Nezavisne novine

Automobil je unajmljen 19. maja u berlinskoj gradskoj četvrti Spandau i potom vraćen u dvorište kompanije koja ga je iznajmila, prenosi Fenix.

Policija, koja smatra da iza krađe stoji organizovani kriminal, objavila je fotografiju Jasemin i moli stanovnike koji imaju bilo kakvu informaciju o njoj ili ostalim pomagačima da se jave Odjeljenju kriminalističke istrage u Bremenu.

Osumnjičena je turskog porijekla, a mediji spekulišu da se sklonila kod porodice u Turskoj.

Foto: Policija Bremena

    
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.