Paunović (SPS): Ugljanin se mora kazniti zbog Kosova

827

Republički poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) Snežana Paunović kazala je danas da bi tužilaštvo moralo da reaguje zbog izjave Sulejmana Ugljanina da su poslanici koalicije “Ujedinjena dolina–SDA Sandžak” priznali nezavisnost Kosova.

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je juče u Prištini, prilikom susreta s kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, da poslanici koalicije “Ujedinjena dolina–SDA Sandžak” podržavaju nezavisnost “države” Kosovo.

Paunović je agenciji Beta kazala da izjava Ugljanina nije samo provokacija, već da predstavlja test za Srbiju i sve ljude na državnim funkcijama.

“Razumem zajedničku crtu Sulejmana Ugljanina i Aljbina Kurtija, ali nedopustivo je da se na ovakav način vređaju svi građani Republike Srbije. Poslanici Skupštine Srbije, koji su pod zakletvom, ne mogu da zagovaraju separatističke i secesionističke ideje”, rekla je Paunović.

Dodala je da je Srbija zemlja svih svojih građana, bez obzira na versku, nacionalnu ili partijsku pripadnost.

“Srbija je suverena država koja ovakav postupak Ugljanina i poslanika koalicije “Ujedinjena dolina – SDA Sandžak” mora da kazni”, naglasila je Paunović.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.