PODIGLI CIJENE PA OSTALI BEZ GOSTIJU / Vlasnici privatnog smještaja u Crnoj Gori se nadaju

1055

Izdavaoci privatnog smještaja na crnogorskom primorju koji su podigli cijene misleći da je sezona počela, imali su veliki broj dana bez gostiju, kaže direktorka Udruženja izdavaoca privatnog smještaja Branka Džoganović. Ona je naglasila da imaju velikih najava za septembar, kada će, kako se nadaju, nadoknaditi propušteno. Za sada, rast broja turista je na zadovoljavajućem nivou.

Izdavaoci privatnog smještaja relativno su zadovoljni brojem gostiju, kaže Džoganović, prenosi CDM.

– Sezona ide, da kažem, nekim dobrim tempom, broj turista se povećava u zadovoljavajućem broju. Interesovanje turista postoji – kazala je ona za Jutarnji program TVCG.

Ističe da je to rezultat kampanje koja je urađena u prethodnom periodu.

– Najčešći gosti su iz regiona. Naše nastojanje da sarađujemo sa agencijama iz regiona pokazalo je rezultate. Imamo goste iz regiona koji dolaze putem agencija i tradicionalni gosti. Imamo goste iz Ukrajine, Rusije, Kazahstana i iz zapadnih zemalja- istakla je Džoganović.

Kaže da domaći gosti načešće dolaze zahvaljujući programu turističkih vaučera.

– To je dobro zamišljeno, ali je došao do izražaja nedostatak pripreme, tako da je realizaciju pratilo dosta pitanja, sitnih neprijatnosti, što nam je škola za ubuduće. Tako se štedi i vreme i živci – istakla je ona.


Najviše turista interesuje se za privatni smještaj u Budvi, Baru, Ulcinju.

– 85 odsto kapaciteta je u privatnom smeštaju, tako da izdavaoci mogu da budu zadovoljni. Primat imaju gosti sa manjom djecom, međutim mislim da će naredni period biti posvećen omladini – kazala je ona.

Ističe da su najave dobre i za kraj avgusta, septembar.

Objasnila je da se najviše traže apartmani sa mini kuhinjama ili objekti apartmanskog tipa koji imaju uslugu ishrane, a cijene se kreću od 55 do 60 eura za cijelu jedinicu.

– Cijene su dosta dobro formirane za ovu godinu. Oni koji su mislili da je sezona krenula pa podigli cene susreli su se sa problemom velikog broja praznih dana, zato čekamo septembar da nadomestimo izgubljeno – kazala je ona.

Istakla je da je pomoć države u vidu turističkih vaučera dobrodošla, ali nije dovoljna i da je potrebna mnogo više.

Izvor Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.