POGLEDAJTE STA JE SULTAN ERDOGAN URADIO ZA OVOG DJECAKA KADA JE VIDIO DA GA TRGOVCI TUKU

1761

Krajem 2015. godine mediji su objavili potresne fotografije kako trgovci u lzmiruudaraju jedanaestogodišnjeg sirijskog dječ6aka Ahmeda, dječaka koji je prodavao papirne maramice. Ovaj događaj bacio je mrlju na stanovnike lzmira. Nakon što je ovaj slučaj dospio u medije odmah su reagovali premijer i predsjednik Turske, Ahmed Davutoglu i Recep Tayyip Erdogan koji su dječaka i njegovu porodicu poslali na odmor u jedan od ekskluzivnih hotela.

 

Turski list Hurriyet objavio je reportažu o ljetovanju jedanaestogodišnjeg Ahmeda i njegove porodice. Ahmed ima mlađeg brata i tri sestre, piše “Novi”. Njegova majka i otac su zahvalni premijeru Davutogluu i predsjedniku Erdoganu.

Njegova majka i otac su zahvalni premijeru Davutogluu i predsjedniku Erdoganu.

“Nakon što se dogodio incident naš pivot se potpuno promijenio. Hvala premijeru i predsjedniku koji su na mnogo pomogli. Neka ih Allah nagradi svakim dobrom. Ovo je našeprvo ljetovanje u životu”, rekla je Ahmedova
majka za Hurriyet.

Ahmedov otac je također proučio dovu Allahu za predsjednika i premijera Turske i za sve one koji su im pomogli nakon napada.

“Zahvalni smo i trgovcu koji je napao mog sina, jer on je bio uzrok da pomoći stigne do nas”, rekao je Ahmedov otac.

Na kraj, Hurrriyet prenosi informaciju da je predsjednik Erdogan dao zadatak partijskom rukovodstvu da pronađu posao za Ahmedovog oca.

svjetlo-dunjaluka
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.