policija

Policija TRAGA za Tutincem! Sumnja se da je pobjegao na Kosovo! SVJEDOKA nema

2114

Policija iz Novog Pazara i Tutina traga za 55-godišnjim M. P. (55) iz Tutina, osumnjičenim da je usmrtio Maju Odalović (35) iz Kraljeva čije tijelo je u četvrtak popodne pronađeno jednom od virova Ibra kroz kanjon ove rijeke nadomak mjesta Ribarići.

Do sada je poznato da je nesrećna Kraljevčanka usmrćena hicem u slijepoočnicu iz malokalibarskog oružja, a da li je ubijena kraj ili na drugoj lokaciji pa ju je ubica ovde donio mrtvu, još uvijek nije utvrđeno. Do juče je ostalo nepoznato da li su jakna bez rukava i ženska kapa zatečeni blizu mjesta gdje je pronađeno tijelo Maje Odalović pripadalo njoj.

Upućeni u istragu ovog zločina kažu da je slučaj veoma komplikovan, da svjedoka nema, da je tijelo nađeno na nepristupačnom dijelu kanjona do koga se sa magistralnog puta Novi Pazar – Mehov krš stiže strmim zemljani putem dugim nekoliko stotina metara.

Za sada je nepoznanica i kada se ubistvo dogodilo, odnosno da li je to bilo u srijedu, u noći između srijede u četvrtka ili u četvrtak u prepodnevnim satima. Tek, nestanak Maje Odalović nije bio prijavljen policiji, a njeno tijelo, koje je u rijeci primjetio jedan ribolovac, kako je utvrđeno obdukcijom nije dugo bilo u vodi.

Mnogo još uvijek nejasnih detalja mogao bi da otkrije „golf 4“ u vlasništvu M. P. koji je juče policija pronašla i koji je tokom dana predat forenzičarima.

Predmet istrage je i da li su ubijena Kraljevčanka i 20-godina stariji Tutinac bili u vezi i ako jesu u kakvoj. Samim tim nema ni detalja koji bi mogli ukazati na motiv ubistva.

– Kada je tijelo pronađeno u Ibru najprije se sumnjalo da se radi o samoubistvu, međutim sveži tragovi automobilskih guma nedaleko od mjesta na kome je nađena Maja Odalović uputili su policiju u drugom smjeru, a da se radi o ubistvu iz vatrenog oružja kasnije je potvrdila obdukcija – kaže naš izvor iz istrage.

Uprkos svim naporima policije M. P. do juče popodne nije bio pronađen, zbog čega se ne isključuje mogućnost da je pobjegao na Kosovo i Metohiju, s obzirom da se administrativni prijelaz Brnjak nalazi 15-ak kilometara od Ribarića, ili u Crnu Goru koja je još bliže.

– Pogodonost ubici da pobjegne mogao je da pruži brdovit teren, riketko naseljen i obrastao šumom – kaže naš sagovornik.

Tutinci pričaju da M.P. poznaju kao kafanskog čovjeka i da se odavno razveo od žene. Kažu da nije imao neki stalan posao, a povremeno je putovao u Njemačku da radi.

blic.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.