Predsjednik Amerike Joe Biden pisao krajiškinji, Amri Šabić

589

Taj nesvakidašnji događaj je Amra sa nama podijelila na fejsbuku. Objavu prenosimo u cijelosti.

Dragi Moji,Ovo je pismo koje sam jucer dobila od Predsjednika Sjedinjenih Americkih Drzava, Joe Biden-a, vezano za moju knjigu #TheCatINeverNamed / Macka Kojoj Nikad Nisam Dala Ime koja se sada nalazi i u Bijeloj Kuci kao i za moj dobrovoljan rad vezan za Bosnu i Hercegovinu i edukaciju narednih generacija o mrznji zbog koje moze da potone svako drustvo, kako u BiH tako i u SAD-u. Evo par recenica, a puni prijevod i vise detalja slijede uskoro jer imam danas obaveza:

“Draga Amra,Hvala ti na tome sto si podijelila svoju pricu sa mnom i na tvojoj knjizi Macka Kojoj Nikad Nisam Dala Ime. Ja sam inspirisan tvojom hrabroscu i snagom koju su pokazala uprkos srceparajucoj tragediji i prognanstvu.Tvoja hrabrost i odlucnost su primjeri za tvoje kcerke, Dinah-u i Jannah-u.

Ti si postala upravo dio ideje koja cini Ameriku…”Ostatak pisma je fokusiran na Bosnu i Hercegovinu i odlucnost Amerike da pomogne ostvarenju sigurnosti i prosperiteta u BiH.Kod mene se posao nastavlja – posao ciji je cilj da je manje mrznje i vise mira, razuma, srece i uspjeha za sve dobre ljude i u BiH i sirom svijeta. Nismo genocid prezivjeli da sjedimo skrstenih ruku i gubimo svoj glas – nego da nasa upozorenja i price odzvanjaju sirom svijeta i preventiraju i gase vatrenu mrznju gdje god pomolila glavu.

1,4 hilj.Eldin Elezovic, Jasin Ravasde och 1,4 hilj. andra184 kommentarer55 delningarGillaKommenteraDela

Izvor senzor.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.