Protest u Novom Pazaru, okupljeni tražili punu istinu o broju umrlih od korone

412

Pištaljkama i transparentima grupa građana Novog Pazara zatražila je punu istinu o broju umrlih i inficiranih koronavirusom u Sandžaku, smjenu Kriznog štaba, smjenu koordinatora bolnice Mirsada Đerleka i istragu o trošenju i korišćenju brojnih donacija iz zemlje i inostranstva.

Pedesetak okupljenih nosili su transparente na kojima je pisalo “Odgovorni pred zakon”, “Spisak donacija”, “Zašto hvala Vučiću”, “Hvala dijaspori”.

Oni su sve vrijeme pozivali Đerleka da “izađe pred narod i objasni svoje postupke” i skandirali protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Jedan od učesnika Aladin Paučinac je u obraćanju medijima ocijenio da je Sandžak svojim donacijama spasila dijaspora, a ne Vučić, kako to želi da predstavi koordinator Đerlek.

On je ocijenio i da su svi bošnjački političari izdali svoj narod, “krijući se sve vrijeme krize, a pojaviće se kada sve prođe”.

Paučinac je pojasnio da je današnji protest nastao kao rezultat nezadovoljstva građana, a da su tu oni koje vlast nije mogla da uceni ili zaplaši.

“Ukoliko ne dobijemo tražene odgovore, protestovaćemo ovde svakog dana, i biće nas sve više”, rekao je Paučinac.

Tokom protesta nije bilo incidenata, a u blizini je bilo vidljive pojačano prisustvo policije.

Izvor: Beta
4 thoughts on “Protest u Novom Pazaru, okupljeni tražili punu istinu o broju umrlih od korone

  1. Nepoznato

    Podrška protestantima,nek izađu ljaic i vučic nek odgovore narodu na pitanja da se sve završi mirnim putem

    Reply
  2. Nepoznato

    Marš ne laži …Koji su to Zukorlicevi…Ovo su samo savjesni građani ovoga grada… Allah uništio one sto su odgovorni za ovo stanje u Novopazarskoj bolnici,pa bio ko bio…

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.