Prva dama crnogorskog podzemlja: Fatalna Tamara odbranila muža

1817

U ratu dva najjača crnogorska klana, u koji su se duboko upleli i glavni ljudi beogradskog podzemlja, važnu ulogu igraju žene.

One su supruge, djevojke i ljubavnice najopasnijih kriminalaca u regiji, koje su zbog njih uzimale oružje u ruke i istrčavale na ulicu da ih brane.

Zvuči kao film, ali zapravo samo je dio priče o obračunu kavačkog i škaljarskog klana koji traje već godinama što na ulicama Crne Gore i Srbije, što po raznim lokacijama po svijetu, piše Blic.

Titulu prve dame podzemlja već godinama “nosi” Tamara Zvicer, supruga vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, inače šefa beogradske svirepe kriminalne grupe koju su godinama predvodili Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković.

Opaka Tamara Zvicer
O lijepoj i opakoj Tamari mediji su pisali više puta – ljubav prema najopakijem čovjeku u regiji više puta ju je gotovo koštala života, ali ona ga i dalje vjerno prati i čuva mu leđa. Ponekad čak i doslovno. Filmska scena dogodila se prošle godine u Ukrajini kada su pripadnici škaljarskog klana pokušali likvidirati Zvicera, koji se s obitelji u toj državi skrivao duže vrijeme.

Prvi kavčanin trčao je kroz luksuzno naselje u kojem je tada živio, kada se na ulici zaustavio “smart” iz kojeg je istrčalo nekoliko napadača. Nasred ulice otvorili su vatru i pucali u Zvicera koji je pogođen s čak sedam hitaca i pao na zemlju.

 

Kako piše Blic, Zvicer ovaj napad sasvim sigurno ne bi preživio da u posljednjoj sekundi iz zgrade, s pištoljem u rukama, nije istrčala njegova dugogodišnja supruga. Tamara je zapucala na napadače koji su se šokirani, ni ne shvaćajući odakle lete meci, dali u bijeg. Da se ovo nije dogodilo, napadači bi po njihovom dobro uigranom receptu, prišli Zviceru i okončali mu život hicem u glavu.

Napadači su nakon pucnjave zapalili automobil, prilikom čega je plamen zahvatio jednog od njih. Uspjeli su pobjeći, ali su ulovljeni nekoliko sati kasnije u pokušaju da uđu u Moldaviju. Zvicer je nakon toga prebačen u bolnicu gdje su ga tjednima čuvali osiguranje i policija. Kada se oporavio, vratio se u Crnu Goru nakon čega je uslijedila odmazda za ovaj napad i serija ubojstava pripadnika škaljarskog klana.

Iako su sigurnosne kamere zgrade snimile Tamaru Zvicer kako repetira pištolj, ovo oružje nikada nije pronađeno te ukrajinska policija protiv nje ne vodi nikakav postupak. Pucala je nasred ulice, ali to kao da se nije dogodilo…

Lijepa Tamara i opasni susret
To nije bio prvi put da je lijepa Tamara imala opasan susret sa suparnicima njenog muža – prije nekoliko godina nju je, kako je tada ispričala policiji, pokušao ubiti vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić. Ona je tada tvrdila da joj je Vukotić automobilom prepriječio put u kotorskom naselju Dobrota i potom zapucao iz pištolja. Nije, međutim, pogodio ni nju niti automobil u kojem se nalazila.

Podsjetimo, srbijanska policija uhitila je u veljači ove godine 30-tak osoba pod vodstvom Belivuka i Miljkovića te je podignuta optužnica protiv istih da su stvorili kriminalnu organizaciju pod paravanom navijačke skupine.

Skandal je izbio kada je Belivuk u svojim svjedočenjima počeo govoriti o povezanosti sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem koji je sve javno demantirao.

Vođa “kavačkog klana” i bjegunac Radoje Zvicer najavio je osvetu Srbiji i srbijanskom predsjedniku i njegovom ministru unutarnjih poslova Aleksandru Vulinu zbog istrage protiv njega i “klana” Veljka Belivuka.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.