Rahić: Esad Hodžić nije čovjek koji će žrtvovati principe zarad funkcije

701

Zbog neslaganja sa izborom Mersida Mekića (SPP) za novog člana Opštinskog vijeća Prijepolja, protiv kojeg se vodi krivični postupak za zloupotrebu službenog položaja, zamjenik predsjednika opštine Esad Hodžić podnio je danas ostavku na tu funkciju.

Uprkos protivljenju Sandžačke demokratske partije, čiji su odbornici bili protiv, većina odbornika Skupštine opštine Prijepolje glasala je danas za izbor Mekića.

“Ja zbog zaštite svog ličnog ugleda i ugleda svoje stranke sutra ću skupštinskoj službi podnijeti ostavku na mjesto zamjenika predsjednika opštine, koju sam već pripremio. Ovo je moj odgovor na to što zovem nedostatak političkog kapaciteta i odgovornosti skupštinske većine”, kazao je Hodžić u izjavi za TV Forum.

Hodžić je naglasio da će svaki eventualni pokušaj otimanja nečega što pripada kadrovima Sandžačke demokratske partije dobiti odgovor sličan ovom njegovom.

Povodom ostavke zamjenika predsjednika opštine Prijepolje oglasio se potrpredsjednik BNV Esad Rahić, koji je ocijenio da Hodžić nije želio žrtvovati svoje principe zarad funkcije.

“Politika je kategorija koja se nažalost nikad nije mogla pohvaliti visokim moralom. Ali ima pojedinaca, koji se bave politikom, a kojima su uprkos tome, moral i karakter veoma bitni i spremni su da uvijek žrtvuju lični interes, zbog moralnih principa.

Esad Eko Hodžić je čovjek koji odudara od opće slike, u pozitivnom smislu. Ako se funkcija sudara sa njegovim principima, on nikada neće žrtvovati principe, već funkciju. To je pokazao i podnošenjem ostavke na mjestu potpedsjednika općine Prijepolje.

Ovakvim ljudima treba dati vlast. Jer njima vlast nije sve i svja, već moral, principi i ljudski kriterijumi”, kazao je Rahić.

https://www.facebook.com/esad.rahic.39/posts/4076598675794511

Izvor: Sandzacke.rs/TV Forum
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.