Rahić: Poštujmo sebe, sportski klubovi iz Pazara da napuste ligaška takmičenja

1189

Nakon skandaloznog fašističkog divljanja navijača Crvene zvezde na rukomentnoj utakmici protiv Novog Pazara u Beogradu, na društvenim mrežama se oglasio potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Rahić.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

On je poručio da “zbog otvorenog i kontinuiranog teroriziranja, prijetnji, nacionalnog i vjerskog ponižavanja sportista i bošnjačkog naroda” svi sportski klubovi iz Novog Pazara treba da napuste ligaška takmičenja i istupe iz liga.

“Pjesma ‘Zemljom ovom ime tvoje vječno će se oriti, protiv poturica roda svoga uvijek ćemo se boriti’ uz jednosatno skandiranje fašističkih povika raznih vrsta, uključujući slavljenje i veličanje osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića pratili su cijeli tok jučerašnje rukometne utakmice Crvena Zvezda – Novi Pazar u Beogradu.

Slična atmosfera prati gostovanja svih sportskih klubova iz Novog Pazara već duže vremena. Poruke sa tribina su također uvijek slične i šalju nam jasne impulse šta misle o nama i šta osjećaju prema nama.

Napuštanjem svih ligaških takmičenja pokazaćemo da poštujemo sami sebe i da se ne može beskonačno gaziti po našem nacionalnom i ljudskom dostojanstvu”, kazao je Rahić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.