Rekonstrukcija Motrilje gotova do septembra

309

Radovi na sanaciji i rekonstrukciji Kule motrilje trenutno su na polovini, a završetak posla očekuje se u septembru, najavila je danas direktorka Republičkog zavoda za zaštitu spomenika Dubravka Đukanović.

Ona je nakon obilaska radova izrazila zadovoljstvo kvalitetom onoga što je do sada urađeno na sanaciji ovog kulturno istorijskog spomenika, piše portal radija Sto plus.

“Urađena je statička sanacija, a trenutno je u izradi kompletna hidroizolacija, kao i izrada čelične konstrukcije. Završena je i krovna konstrukcija i očekuje se isporuka krovnog pokrivača koji će biti postavljen, nakon čega će se preći na unutrašnje radove”, rekla je Đukanović.


Foto: Senko Župljanin/Grad Novi Pazar
Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Bviševac rekao je da je zadovoljan dinamikom odvijanja radova na rekonstrukciji kule, i najavio revitalizaciju i drugih kulturno-historijskih spomenika, kao i izgradnju ljetnje pozornice.

“Biće raspisan projekat za izgradnju Kule džephane, na ovom mjestu a planirana je i izgradnja ljetnje pozornice. Imamo ogromne potencijale i zato ćemo u narednom periodu raditi na očuvanju naših kulturno historijskih spomenika, dodao je Biševac.

Rekonstrukciju Motrilje finansiralo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sa 22,7 miliona dinara, a posao je poveren kompaniji “Koto” iz Beograda, kojoj će pomagati firma “Krov” iz Novog Pazara.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.