Rk Novi Pazar ISTUPIO IZ LIGE

761

Rukometni klub Novi Pazar istupio je iz Arkus lige Srbije, jednoglasno je danas odlučio Upravni odbor tog elitnog ligaša.

“Na vanrednoj sjednici Upravnog odbora Novog Pazara jednoglasno je usvojen prijedlog klupskog rukovodstva. Odluku ćemo danas pismenim putem proslijediti rukovodstvu Arkus lige”, rekao je sekretar Rukometnog kluba Novi Pazar Demir Crnovršanin.

Pazarci su prije tri dana najavili istupanje iz Arkus lige zbog dešavanja na utakmici protiv Crvene zvezde u Beogradu, kada su na nacionalnoj osnovi vrijeđani od strane navijača domaće ekipe.

“Nažalost, stavljamo tačku. Dugoročno, to je prava odluka. Da ne prepričavam sada šta se desilo. Pošto drugi ne žele da riješe problem, mi nećemo da Novi Pazar, Sandžak i Bošnjake dovodimo u neprijatnu situaciju. Želimo da se stvari viđene u BG nikada više ne ponove. Mnogi će žaliti, u pitanju je historija duga 55 godina, ali ne želimo da izlažemo ljude ovakvoj atmosferi”, rekao je član Upravnog odbora Novog Pazara Husein Memić.

On je naveo da su mnogi dešavanja na rukometnoj utakmici u Beogradu uporedili sa klicanjem “žutoj kući” na jednoj fudbalskoj utakmici prije devet godina u Novom Pazaru.

“Mi smo taj čin osudili, a reći ću da je tada bilo uhapšeno 25 navijača Novog Pazara, od kojih je 13 pušteno, dok je 12 procesuirano. Neki su u zatvoru bili i po šest mjeseci. Da vidimo da li će sada biti uhapšen ijedan navijač Crvene zvezde koji je nacionalistički vrijeđao moj narod, kao i oni koji su napisali i unijeli uvredljiv transparent”, kazao je Memić.

Pazarci su poslije pet kola sa tri boda držali peto mjesto na tabeli A grupe Arkus lige.

Oni su u najjačoj ligi Srbije igrali neprekidno od sezone 2018/19.

Radio sto plus
Foto: Radio sto plus
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.