Sandžak: Tajnim suđenjem oduzeli dijete? Lejla Murić optužuje Esad P. za klevetu

2396

“U nezakonitom sudskom postupku, u tajnom postupku u Osnovnom sudu u Ulcinju oduzeto mi je starateljstvo nad djetetom. Razlog zbog kojeg je presuda nezakonita, jeste što mi sudija nikad nije poslao nijednu pozivnicu. Nakon donesene sudske presude, jer su je krili od mene, nedostavljanjem iste – rok za žalbu je istekao.” – kazala je Lejla Murić iz Rožaja za Borbu, pokušavajući da uputi društveni apel na ono što joj se dešava.

Urpkos gorepomenutoj činjenici, kako navodi, uložena je žalba Višem sudu, ali je odbijena kao neblagovremena.

„Iako su okolnosti bile i ostale takve, ja sam pokušavala da ostvarim kontakt preko centara za socijalni rad Ulcinj i Rožaje, ali predstavnici centara su me zlostavljali psihički, kršili moja zakonska prava, a među njima sa posebno ističe socijalni radnik Esad Plunac iz Centra za socijalni rad Rožaje – koji me je optužio da bolujem od side (AIDS) i da zbog toga ne mogu da viđam svoje dijete.” – navela je Murić.
Esad Plunac

“O svim ovim okolnostima, obavještavala smo direktore centara za socijalni rad, Ministarstvo za socijalni rad, Ombudsmana, Sigurnu žensku kuću, putem NVO Mans upućen je inicijativa upravnoj inspekciji, koja je donijela rješenje u kojem se navodi da Centar za socijalni rad nije radio u skladu sa zakonom. Između ostalog, obraćala sam se i sadašnjem premijeru Dritanu Abazoviću, koji me ignorisao. Pored toga, obratila sam se i inspekciji za socijalnu i dječiji zaštitu, te sam od Inspektorke za zaštitu socijalne i djecije zaštite dobila obaveštenje, koje potvrđuje kako su centri za socijalni rad i u čijem interesu radili svoj posao“, kazala je Murićeva.

Kako navodi, proziva i poziva sve institucije i odgovorna lica, da ispitaju njene navode i da dovedu do lica pravde socijalnog radnika Esada Plunca, koji joj je, kako navodi, lično, oduzeo pravo na viđanje djeteta (za šta samo sud ima nadležnost) a za koje je on sebi uzeo za pravo!

„Zahtijevam od svih državnih službenika koji propagiraju evropeizam, da se pozabave konkretnim slučajem i da se pokažu na djelu, jer godinama ćute na sve moje dokaze“, zaključila je Murićeva.

U prilogu je Murićeva dostavila i dokumentaciju koju objavljujemo u nastavku.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.