Sandžak:Revakcinisan Sinofarmom umjesto Fajzerom

416

Iz Instituta ističu da pacijent ne može biti životno ugrožen, već da zahtijeva praćenje kao i nakon svake vakcinacije, što je, kako navode, u konkretnom slučaju i preduzeto.

Institut za javno zdravlje objavio je večeras da je jedan muškarac iz Pljevalja, umjesto vakcine protiv Kovida-19 proizvođača Fajzer-Biontek, revakcinisan vakcinom kineske kompanije Sinofarm.

Kazali su da to pacijenta ne ugrožava životno, već da zahtijeva praćenje kao i nakon svake vakcinacije, što je, kako navode, u konkretnom slučaju i preduzeto.

“Napominjemo da je u više zemalja svijeta nakon dobijene Sinofarm vakcine, kao treća doza data tzv. Fajzer vakcina onima koji nisu razvili antitijela. Dakle, u praksi su već praćeni efekti kombinovanja ove dvije vakcine”, saopštili su iz Instituta.

Rekli su da su od strane Doma zdravlja Pljevlja informisani da je, tek nakon što je pacijentu odštampana potvrda o vakcinaciji Sinofarm vakcinom, medicinska sestra uočila da je kao prvu dozu dobio Fajzer vakcinu.

“Prethodna potvrda u sistemu je poništena, a ljekar je napravio izvještaj u kojem je opisano činjenično stanje”, naveli su iz IJZCG.

Foto: Vijesti/Savo Prelević
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.