Saopštenje za javnost: Odgovor na bestidne neistine

514

U video besjedi emitovanoj putem društvenih mreža 3. jula ove godine, Zukorlić Muamer, koji sebe naziva akademikom, pomenuo je Prijepolje u vezi sa proteklim izborima. Da ima obraza i odgovornosti, nikada više ne bi pominjao grad u kojem su njegovi sljedbenici bili vlast četiri godine, dok ga, bukvalno, nisu uništili.

Njihova vladavina će biti upamćena po cirkusu sa crvenim tepihom kojim je dočekan Zukorlić u zgradi opštine Prijepolje 2016. godine, po izvlačenju novca iz opštinskog budžeta pomoću fantomske „tetkine“ firme, po “halal” sertifikatu koji su plaćali gvožđarama i kafićima. Na bezbroj načina su crpjeli opštinska sredstva, pa su i ona predviđena za renoviranje džamije završila u privatnim džepovima, odakle je plaćano lično obezbjeđenje pojedinaca i šepurenje neprimjereno za ovaj grad. Od inovacija, Zukorlićeva politička vrhuška uvela je reketiranje sportskih klubova, kao i omladine koju su privremeno zapošljavali.

Na ovim prostorima nikada nije viđeno toliko brutalno i očigledno izvlačenje novca na svakom “poslu” koji su odrađivali, od novogodišnjih paketića za siromasnu djecu po trostruko većoj cijeni, preko prozora na zgradi Centra za socijalni rad plaćenih po nekoliko puta uvećanom iznosu, do finansiranja nepotrebnih sertifikata i asfaltiranja puteva do svojih imanja. A kad smo kod asfaltiranja, moramo reći da je Zukorlić Muamer, samozvani akademik, u pomenutoj besjedi od 3. jula, iznio notornu neistinu kako je SDP dobila glasove asfaltirajući ulice u Prijepolju i zapitao se kako može stranka koja je u opoziciji da asfaltira.

Samozvani akademiče Zukorliću, navedite samo jednu ulicu, ili jedan sokak koji smo asfaltirali, opravdajte titulu, makar i samozvanu.
Nažalost, nismo asfaltirali, a voljeli bismo da smo mogli. Asfaltirani putevi su prijeko potrebni građanima Prijepolja koje ste podcjenjivali četiri godine.
Istina je sljedeća, porazili smo vas po ko zna koji put. Porazili smo vas čistom kampanjom i rezultatom postignutim uz pomoć naših prijatelja privrednika koji su, svi od reda, uz nas, a koje ste vi i vaši sljedbenici ucijenjivali i ignorisali četiri godine. Nisu vam pomogli ni novci koje ste izvlačili četiri godine iz budžeta opštine Prijepolje i kojima ste pokušali kupovati glasove. U tome smo vas spriječili mi i policijski službenici koji su ovog puta vrlo profesionalno postupali i vaše specijalce za kupovinu glasova više puta u toku izbornog dana pretresali i udaljavali sa birališta.

Samozvani akademiče Zukorliću, ovim putem ljudski vas molimo da prestanete sa iznošenjem neistina. Nastavite vi svoju misiju i namjeru nasilnog instaliranja neke vaše elite koja nema za to ni temelja, ni japije, ali to je vaš problem. Nastavite li sa nasilnim mijenjanjem identiteta i tradicije sandžačkih Bošnjaka, e to je problem protiv koga ćemo se energično boriti! Mi ćemo i dalje promovisati izvornu tradiciju, kuturu i običaje našeg naroda kao što smo to činili u periodu kada smo vodili ovaj grad, a koji ćemo, Božijom voljom i voljom građana, opet voditi. Vi nastavite da se šepurite zajedno sa svojom “elitom” beogradskim ulicama pošto u Sandžaku niste rado viđeni, što su pokazali protekli izbori.

Opštinski odbor SDP Prijepolje
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.