Sara je došla pedofilu na vrata i 5 puta ga izbola nožem jer joj je zlostavljao sina

2335

Žena koja je postala svjetski poznata i izašla na svim naslovnicama nakon brutalnog ubistva svog starijeg komšije pedofila konačno je otkrila svoj pravi motiv za užasan zločin.

Sara Sands ubila je Majkla Plesteda (77) nakon što je otkrila da je seksualni prestupnik i da u komšiluku ima tri nove mlade žrtve – uključujući i njenog dvanaestogodišnjeg sina.

U to vrijeme niko nije znao koliko je jeziva prošlost tog čovjeka, koji je napao i silovao bezbroj dječaka prije nego što je promijenio ime po izlasku iz zatvora. Živio je u svom stanu u istočnom Londonu 16 godina prije nego što ga je monstruozno ponašanje ponovo razotkrilo.

Tokom suđenja, gospođa Sands je rekla da je saznanje o prošlosti Plesteda razlog što ga je ubila u nervnom rastrojstvu, ali sada su prvi put ona i njen sin otkrili istinu. “Učinila sam ono što bi učinila svaka majka jer je to učinio mom sinu Bredliju, mom dječaku”, rekla je ekskluzivno britanskim novinama The Sun.

Par je neko vrijeme čak bio i prilično blizak. Veseli starac bio je dobro poznat u njenom stambenom naselju i gospođa Sands ga je uvijek smatrala prijatnim. Kad je njenom sinu ponudio posao u društvenom domu u kojem je radio, mislila je da bi to bila dobra prilika.

“Majkl je bio uzor”, rekla je za The Sun. „Nisam imala razloga da mu ne vjerujem. Mislio sam da je Bredli na sigurnom. ”

Ali njegova bliskost sa djecom na kraju je dovela do šaputanja i podsmjeha drugih mještana, a gospođa Sands se sažalila, svraćala je na šolje čaja i spremala mu obroke. Komšija predator počeo je da “priprema” njenog sina prije nego što ga je zlostavljao u prodavnici i njegovom domu, samo nekoliko metara od njegove mame koja ništa nije ni slutila.

Bredli je naglo napustio posao i postao ćudljiv, seća se gospođa Sands. Na kraju je otkrio šta mu se dogodilo. „Zatekla sam ga kako čupa kosu, ljulja se, trese i plače. Osećala sam se bolesno i srce mi je bilo slomljeno. ”

Gđa Sands je pozvala policiju i oni su joj predložili da se preseli, pa je spakovala svoju decu i otišla da bude sa majkom. Kasnije se vratila svojoj kući, uzela nož iz kuhinje i otišla da se suoči sa Plestedom. Majka petoro dece ga je ubola pet puta nožem i ubila.

„Nisam ni sanjala da ću biti sposobna za tako nešto“, sećala se ona. „Ne ponosim se time, ali bar znam da ne može više nikoga povrediti. Nisam loša osoba, ali znam da sam učinila nešto loše. Nikada to nisam poricala i bila sam kažnjena.”

„Nikada više ne bih ubila. Ne vidim sebe kao ubicu. Ali ne žalim zbog onoga što sam učinila. Bila sam samo mama koja je očajnički želela da zaštiti svoju decu. ”

Nekoliko nedelja pre nego što je Plasted ubijen, policija je stigla na njegovu adresu kako bi ga uhapsila i optužila za seksualno zlostavljanje dva dečaka mlađa od 13 godina. On je takođe bio pod istragom zbog zlostavljanja trećeg dečaka.

Uprkos tome, pušten je uz kauciju da čeka suđenje i dozvoljeno mu je da se vrati kući u svoj stan koji je gledao na školu i igralište. S obzirom na njegovu bliskost sa Plastedom, istražitelji su pozvali Bredlija na ispitivanje i on im je poverio da je i on napadnut.

Gospođa Sands je to saznala tek nedeljama kasnije, 28. novembra 2014, kada je zatekla svog dečaka u histeričnom stanju. „Stalno je govorio:„ Trebao sam ti reći ranije – to ga je moglo sprečiti da uhvati te mlađe dečake. “

Uznemirena, popila je dve flaše vina i, u teško alkoholisanom stanju, vratila se u svoj stan da se suoči sa Plastedom. Namera joj je bila da ga natera da sve prizna, čime bi sina spasila svedočenja na eventualnom suđenju, kaže ona. Pedofil joj se nasmešio i rekao da su njegove žrtve lažovi koji su mu pokušali uništiti život, pre nego što je nasrnuo na nju i uhvatio je za ruku.

“Bila sam uplašena. Nije tako trebalo da ide. Trebalo je da me sasluša. Nije hteo da me sluša. Bio je hladan, leden. Drugačiji čovek od onog Majkla koji mi je bio prijateljski nasmešen komšija.

„Bocnula sam ga nožem i zgrabio me je. Izgubila sam kontrolu. Nisam mogla dozvoliti da neko drugi bude povređen, neko je morao da zaštiti ljude. ”

Ubola ga je pet puta kuhinjskim nožem od 30 cm, ali to nije odmah ubilo pedofila. Uvukao se u hodnik svog stana i umro u lokvi svoje krvi. Gospođa Sands se predala policiji i na ispitivanju je rekla da se „pobrinula za njega” – izbola ga je iz očaja. “Je li mrtav?” upitala je policiju. Kada su joj rekli da je Plasted umro, gospođa Sands je rekla: “Više ne može da povredi decu”.

Policija je znala za Bredlijevo zlostavljanje, ali majka to nije otkrila kao motiv tokom suđenja jer je htela da ga zaštiti. Sa 19 godina, Bredli je rekao: “Sanjao sam da će Majkl doći po mene.”

Tokom Sarinog suđenja otkrivena je šokantna razmera neopisivih zločina dobrog komšije Majkla: zlostavljao je bezbroj dece tokom skoro tri decenije. Ali zbog rupe u zakonu nikada nije morao da otkrije svoje sklonosti i prošlost lokalnim vlastima ili društvenoj organizaciji u kojoj je radio.

A kada je počela zabrinutost u komšiluku zbog njegove bliskosti sa decom, policija se nije potrudila da proveri bazu podataka koja bi otkrila promenu njegovog imena zdravstveni karton, kriminalni dosije. Zapisi o njemu vođeni su od 1970. godine kada je prvi put privukao pažnju policije. U periodu od skoro 30 godina, Plasted – tada poznat kao Robin Moult pre nego što je legalno promenio ime – osuđen je 24 puta za razne seksualne delikte nad decom.

S novim identitetom i bez obaveze da bilo kome otkriva svoju prošlost, krajem devedesetih preselio se u stambeno naselje Kening Taun i skrasio se kao Majkl Plasted, prijatan komšija, penzioner. Njegov posao u društvenom centru pružio mu je autoritet i poštovanje, kao i pristup impresivnom broju dečaka.

Sara je osuđena na tri i po godine zatvora za ubistvo iz nehata. kasnije joj je kazna, okarakterisana kao “neopravdano blaga”, izmenjena na sedam i po godina. U zatvoru je provela četiri godine pre nego što je puštena na uslovni otpust u avgustu 2018.

Gospođa Sara Sands sada živi u Eseksu sa svojom decom i piše knjigu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.