SDA: Tvrdnja Vučića da Bošnjaci ne žele dobro Srbima i Srbiji je zlonamerna laž

202

NOVI PAZAR – Gostujući na televiziji “Pink”, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da Srbi moraju da se zapitaju zašto im Bošnjaci ne žele dobro.

Tim povodom, saopštenjem za javnost koje potpisuje Sulejman Ugljanin, oglasila se SDA Sandžaka.

Saopštenje prenosimo u celosti:

““Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka” kao jedini opozicioni poslanički klub u Parlamentu Srbije najoštrije osuđuje izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kojima se nastavljaju javne pretnje, neprijateljstvo i crtanje mete Bošnjacima organizovane preko takozvanih navijača Partizana na utakmici u Novom Pazaru.

Nakon skandaloznog skandiranja u kojima se veliča genocid u Srebrenici, osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić i poziva na novi genocid nad Bošnjacima, predsednik Srbije u svojim izjavama dodatno podstiče netrpeljivost i javnosti predstavlja kriva slika o građanima Novog Pazara i Sandžaka.

Lica koja su predstavljala navijače Partizana su fašističkim divljanjem, glorifikovanjem zločina genocida nad Bošnjacima, uz maksimalnu zaštitu policije, provocirala navijače Novog Pazara i izazvala skandalozne pretnje građanima ovoga grada.

Tvrdnje Aleksandra Vučića da Bošnjaci ne žele dobro Srbima i Srbiji su zlonamjerna laž kojima predsjednik Srbije pravi samo veći jaz između dva naroda.

Pozivamo Aleksandra Vučića da dokaže svoje tvrdnje.

Građani Novog Pazara imaju pravo da se slobodno kreću svojim gradom, bez kordona policije. Da ne slušaju fašističke poruke i gledaju slike osuđenih ratnih zločinaca u svojem dvorištu. I da ih niko zbog toga ne obeležava kao državnog neprijatelja.
Poslanički klub Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka će nastaviti svoju borbu za oslobadjanje institucija sistema koje trenutno vode paralelne strukture duboke države. Ove paralelne strukture su direktno odgovorne i za organizovanje kriminogenih struktura pod plaštom navijačkih grupa, a čijim monstruoznim zločinima javnost svedoči već više meseci.

Glasno negiranje genocida nad bošnjačkim narodom, te veličanje ratnih zločinaca od strane državnog vrha Srbije i zvaničnih institucija je ohrabrenje i signal huliganima da to rade na svim utakmicama na kojima učestvuju sportski klubovi iz Sandžaka.

U tom smislu pozivamo međunarodnu zajednicu da pažljivo prati ponašanje Vučićevog režima koji svojom politikom svakodnevno narušava mir i stabilnost na Balkanu” – zaključuje se u saopštenju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.