Šešelj opet opleo po Ugljaninu i Ljajiću: Volio bih da prevagne Zukorlićeva opcija

141

Lider radikala kaže da u Novom Pazaru postoji mnogo jaka mafija.

Predsjednik SRS Vojislav Šešelj nada se da će novi lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić uspjeti da odgovori svim obavezama koje je naslijedio od oca.

– Ja mislim da je ostala ogromna praznina posle smrti muftije Muamera Zukorlića. Nadam se da će njegov sin uspjeti da odgovori svim obavezama koje je naslijedio od oca i da će nastaviti njegovim putem. To je put smirivanja tenzija, borbe protiv kriminala i vjerske tolerancije. Ja lično izražavam sumnju da je muftija Zukorlić otrovan jer on je smetao mnogima u Srbiji i u inostranstvu – rekao je Šešelj.

Lider radikala kaže da u Novom Pazaru postoji mnogo jaka mafija.

– Tamo se proizvodi heroin i trguje njim. Vlasti imaju veliki problem kako da to riješe – upozorava predsjednik SRS.

Pored Zukorlićeve, tu postoje još dvije političke opcije, podsjeća Vojislav Šešelj.

– Jedna je građanski umivena, djeluje pristojno, ali je povezana sa mafijom. To je opcija Rasima Ljajića. Druga je primitivna, fundamentalistička, čak bih rekao i psihopatska. To je opcija Sulejmana Ugljanina. Nije lako sad. Ja bih volio da prevagne Zukorlićeva opcija jer bismo onda imali miran Novi Pazar, mirnu Rašku oblast i Srbi i muslimani bi mogli da žive u vjerskoj i građanskoj toleranciji – rekao je Šešelj.

Predsjednik SRS kaže da bi bio veoma obazriv kad je u pitanju tabla Aćifa Efendije.

– Tabla ne vrijedi mnogo. Ko je fašisoidan i ko se smatra sledbenikom Aćifa Efendije, rušenje table bi ga još učvrstilo u njegovom opredeljenju, a onaj ko je protiv Aćifa Efendije, sad je još više protiv njega nego kad te table nije bilo. Bio bih veoma oprezan i ne bih činio poteze koji bi doveli do uznemirenja građana, ali bih se oštro borio protiv kriminala – rekao je Šešelj.

(Srbija danas)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.