ŠESNAESTOGODIŠNJA DJEVOJČICA PRONAŠLA 1.000 EURA, VLASNIK NIJE ZAHVALIO SAMO NOVČANOM NAGRADOM

378

Milica Ćetković (16) učenica Medicinske škole u Šapcu, jutros je na parkingu u Sremskoj Mitrovici, gdje živi, pronašla novčanik sa 114.500 dinara i ličnim dokumentima i bez razmišljanja ga odnijela u policijsku stanicu.
Ilustracija

Tim gestom djevojčica je obradovala Nikolu Tanasića iz Uzveća kod Bogatića, kojem je novčanik tokom noći ispao iz džepa dok je parkirao automobil.

Krenula sam u pekaru sa drugaricom i uočila na parkingu između automobila novčanik koji je pomalo bio pokriven lišćem. Po dokumentima koja su bila unutra vidjela da pripadaju nekome iz Bogatića, a automobil pored kog je novčanik bio ima table ovog mjesta – priča Milica.

Priznaje da je imala nelagodnost i malu neprijatnost jer je u novčaniku bilo dosta novca, ali se ni trena nije dvoumila, već se sa drugaricom odmah uputila u najbližu policijsku stanicu.

Ilustracija

Policajci su prebrojali novac, a Nikolu su pronašli na osnovu dokumenata. Insistirao je u policiji da mu daju moj broj telefona, a kada smo se sreli zahvalio se, i dao kovertu sa novčanom nagradom i čokoladu – nastavlja djevojčica.

Uzela je od Nikole kovertu sa pristojnom i poštenom novčanom nagradom, iako je nije očekivala, a kroz veseo osmijeh otkrila da će novac potrošiti u parfimeriji – za šminku.

Miličina majka Natalija je o svemu saznala tek kada je Milica novac odnijela u policijsku stanicu. Kratko je rekla da je “preponosna na svoju kćerku”, a gestom djevojčice oduševljen je i Nikola Tanasić.

Prisjetio se situacija kada je on nekoliko puta pronašao i vratio izgubljene mobilne telefone i tada pomišljao da će, ako se dogodi da slučajno nešto izgubi “biti baksuz pa mu to što je izgubio nikada neće biti vraćeno”.

Eto, dogodilo se, a sve se dobro završilo zahvaljujući Milici, jednoj vaspitanoj i kulturnoj djevojčici, na koju njena porodica treba da bude ponosna – rekao je Nikola.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.