Shrvani sin poginulog vozača: ‘Kad sam te otpratio do busa, zagrlio sam te, ali premalo…‘

2513

Vijest o strašnoj prometnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na autocesti kod Slavonskog Broda i u kojoj je poginulo deset osoba među kojima i jedan od vozača autobusa koji je sletio s kolnika, snažno je odjeknula i na Kosovu odakle su, prema dosadašnjim informacijama, svi putnici, a i sama prijevoznička tvrtka registrirana je ondje.

Portali na Kosovu prenose detalje nesreće na autocesti A3, ali i reakcije ljudi koji su izgubili svoje najbliže.

Jedan od njih je i Adhirim Symeltaj, sin poginulog vozača Nasera Sylmetaja.

– Ah, tata, bol je jako velika, žalost je jako velika. Onog dana kada sam te otpratio do autobusa, zagrlio sam te, ali premalo. Bog ti dao raj, napisao je na Facebooku.

Prema dostupnim informacijama, Naser u trenutku nesreće nije bio za upravljačem, nego njegov kolega kojeg je hrvatska policija uhitila nakon provedenog očevida tijekom kojega je priznao da je na trenutak tijekom vožnje zaspao.

– Vozač je uhićen pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da se nepropisno kretao, nije koristio prometnu traku već je došlo do slijetanja. O tome koji su uzroci slijetanja, za sada ne možemo govoriti. Vozač je kazao da je na trenutak zaspao, no to ćemo sve naknadno utvrđivati, kazao je zamjenik općinskog državnog odvjetnika Slavko Pranjić.

Podsjetimo, u nedjelju oko 6:20 ujutro na autocesti kod Slavonskog Broda došlo je do prometne nesreće u kojoj je autobus kosovskih registarskih oznaka izletio s ceste pri čemu je poginulo deset osoba, a više od 40 ih je oezlijeđeno, od čega neki teže.

Ozlijeđeni su prebačeni u bolnicu u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, a na mjesto nesreće uputili su se ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut, šefica Hitne službe Maja Grba Bujević i veleposlanik Kosova u RH Gezim Kasapolli.

https://www.facebook.com/adhurim.sylmetajj/posts/181219574038011:0

Kosovski premijer Albin Kurti je s nekoliko ministara krenuo prema Hrvatskoj kako bi posjetio stradale u prometnoj nesreći. U priopćenju vlade Kosova se kaže da surađuju s Hrvatskom vladom i svim službama, u stalnoj su komunikaciji i s obiteljima stradalih te da će svi učiniti maksimalne napore kako bi pomogli ozlijeđenima. Kurtija će u Slavonskom Bordu dočekati premijer Andrej Plenković te će zajedno obići stradale putnike u tamošnjoj bolnici.

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani je proglasila 26. srpnja danom žalosti na Kosovu u spomen žrtvama nesreće kod Slavonskog Broda. Osmani se nalazila u Tokiju gdje je pratila svečano otvaranje Olimpijskih igara. Zbog nesreće je prekinila taj posjet i vraća se na Kosovu.

Izvor Jutarnji list
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.