Sin Muamera Zukorlićev o svojoj funkciji u Beogradu: Hvala SPP-u na ukazanoj časti!

2374

Usame Zukorlić, sin Muamera Zukorlića, predložen je za zamjenika predsjednika Republičke izborne komisije (RIK) u Srbiji.

Nakon što smo jučer objavili ovu informaciju, Usame Zukorlić se oglasio na društvenim mrežama i kontaktirao redakciju portala Sandzacke.rs, a njegov komentar prenosimo u cijelosti.

“Hvala Stranka pravde i pomirenja – SPP što me je predložila za zamjenika predsjednika Republičke izborne komisije – RIK, iako sam i do sada bio član proširenog sastava RIK-a.

Svaki emanet koji mi ukaže SPP je velika čast zbog povjerenja koje mi se ukazuje, ali ukoliko me budu izabrali, ova pozicija je iznad svega veliki teret, znajući kakva izborna mašinerija je razrađena za krađu izbora u Sandžaku. Niko ne bi trebao da priželjkuje takvu poziciju. Naročito jer mene lično, od tih funkcija više zanimaju knjige i traženje znanja, ali ne mogu odbiti poziv stranke da pomognem u ostvarivanju i zaštiti prava našeg naroda.

Što se tiče onih koji govorkaju o nepotizmu, valjda bi se trebali obradovati da dobijem ovo zaduženje, jer time gubim pravo da budem kandidat na bilo kojim izbornim listama na predstojećim izborima, dok istovremeno ovo nije nikakvo radno mjesto. Ne selim se u Beograd. RIK se sastaje povremeno, dok svoj rad intenzivira za izbore.

Imenovali me ili me ne imenovali, od mog imenovanja je mnogo preče da se izborimo da vlast počne da implementira obećane projekte u Sandžaku.

Osiromašen, izolovan i diskriminisan narod je lahko prevarit na svakim izborima.

Mi imamo samo jedan život i ne možemo duže od njega čekati da se Sandžak počne konkretno razvijati i da se ljudi osjećaju bezbjedno i sigurno u ovoj državi”, poručio je Zukorlić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.