Sinančević: Zadovoljan sam sedmim mestom na Olimpijskim igrama

509

Atletičar Armin Sinančević rekao je danas da je zadovoljan sedmim mjestom u finalu bacanja kugle na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali i da “sigurno može do boljeg rezultata”.

“Naravno da sam zadovoljan, ali mogu sigurno mnogo bolje. Medjutim, ne danas, jer sam se osećao mnogo iscrpljeno. To je i posljedica toga što je plan bio da u putu ne spavamo uopšte da bih ovde spavao noću. Ali, nisam uspio ovdje da sklopim nekoliko sati, teško sam se privikao na vremensku razliku”, rekao je Sinančević, preneo je sajt Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Sinančević je u finalu kuglu bacio 20,89 metara, dok je zlatnu medalju sa novim olimpijskim rekordom osvojio Amerikanac Rajan Krauzer (23,30 metara).

Srbijanski atletičar ocijenio je da je veliki uspjeh sedmo mjesto, kao i da je posle prve tri serije očekivao da dodje do 21,50 metara.

“Vjerovao sam da sam danas toliko vrijedeo. Ali, za više sigurno nisam, jer nemam formu kao što sam imao prije mjesec dana, kada sam na treninzima bacao preko 22 metra. Tada sam se nadao da ću se ovdje boriti za medalju. Sedmo mjesto u ovoj konkurenciji je ipak uspjeh. Mislim da je to za debitanta veliko. Idemo dalje, videćemo se narednih godina. Moram više da treniram”, zaključio je on.

Srebrnu medalju osvojio je takodje Amerikanac Džo Kovač (22,65), dok je bronza pripala Novozelandjaninu Tomasu Volšu (21,88).

Beta
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.