SKOPLJE: Otac silovao i prodavao maloljetnu ćerku, MAJKA JE PODVODILA ZA 8 EVRA!

3218

U Skoplju su zbog obljube, podvođenja i prodaje četrnaestogodišnje djevojčice uhapšeni njeni roditelji i stariji muškarac.

Otac šestoro djece, od kojih su tri maloljetne djevojčice, jednu od svojih ćerki je, kako se sumnja, obljubio i prodao, a majka ju je podvodila starijem muškarcu. Pored roditelja, uhapšen je i muškarac koji je majci plaćao za seksualne usluge njene maloljetne ćerke, saopštilo je Tužilaštvo Sjeverne Makedonije.

Otac, koji je prvosumnjičeni, u dužem vremenskom periodu je, kako se navodi, vršio obljubu jedne od svojih maloljetnih ćerki, dok je drugoosumnjičena podvodila djevojčicu trećeosumnjičenom za novčanu nadoknadu, prenijeli su makedonski mediji.

Majka je, dodaje se, tjerala djevojčicu da se skida pred starijim muškarcem i da sa njim ima seksualne odnose, a kada bi maloljetnica odbila da posluša naređenja majke, ona je upotrebljavala fizičku silu da je na to natjera.

Vodila trećeosumnjičenom u kuću za novčanu nadoknadu od po 2.000 denara, što je oko 32,5 evra. Naknada koju je uzimala nekada je iznosila i 500 denara, odnosno oko osam evra.

Otac je ćerku prodao za 3.000 evra muškarcu na Kosovu, kojeg je pronašao preko Interneta, navodi Tužilaštvo.

– Djevojčica je, nakon što je novac isplaćen ocu, odvedena na Kosovo zbog sklapanja prinudnog braka. Poslije dva mjeseca je došla u goste kod roditelja, a otac je nije vratio na Kosovo pravdajući se da je mnogo daleko – piše u saopštenju, gdje je navedeno i da je nakon toga nastavio da vrši obljubu nad svojim maloljetnim dijetetom.

Sve troje uhašenih su izvedeni pred sudiju i odredio im pritvor od 30 dana.

Otac je, kako je saopšteno, osumnjičen za dva produžena krivična djela – “rodoskrnavljenje” i “trgovinu djetetom”, dok su drugo dvoje osumnjičeni za produženo krivično djelo “trgovina dijetetom”. Kazna za krivična djela za koja se terete predviđa od najmanje deset godina, odnosno do 12 godina za djela za koje se terete trećeosumnjičeni.

Kćerke privedenih roditelja je zbrinuo Međuopštinski centar za socijalni rad Skoplje.

 

Izvor Blic




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.