Srbijanski mediji osuli paljbu po Komšiću zbog prekinutog intervjua

499

Novinarska ekipa srbijanske novinske agencije Tanjug (Tačno.rs) jučer je boravila u Predsjedništvu BiH gdje je obavila intervju sa Željkom Komšićem, predsjedavajućim Predsjedništva BiH.

Kao što smo već pisali, Željko Komšić je prekinuo intervju tokom kojeg je novinar uporno tvrdio da se u Srebrenici nije desio genocid.

U jednom trenutku, u toku intervjua, novinar je pokušao uvjeriti Komšića da je činjenica da je u Srebrenici počinjen genocid, koja je potvrđena od strane Haškog tribunala, zapravo Komšićevo mišljenje. Komšić je upozorio novinara da se radi o međunarodno priznatoj presudi, na što je novinar iskazao rezervu, ponovivši da se radi o “strašnom zločinu”, ali ne i o genocidu.

Na ovu konstataciju, Komšić je rekao da nema onda o čemu više pričati u intervjuu, otkačio mikrofon i udaljio se.

(Ne)očekivano, mediji u Srbiji su potez Željka Komšića osudili i nazvali “incidentom”. Informer je napisao:

“SKANDAL! Komšić terao srpskog novinara da prizna “genocid” u Srebrenici – KAD GA JE ODBIO, BAHATI POLITIČAR PREKINUO INTERVJU!”.

Portal Novosti je pak Komšića opisao kao “bijesnog” političara, dok je Tanjug otišao korak dalje u lažima napisavši da je predsjedavajući Predsjedništva BiH “tjerao” novinara da prizna da se desio genocid u Srebrenici, što naravno nije istina.

Podsjećanja radi, evo kako je izgledao pomenuti događaj.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.