Srpski tabloidi napali Đukanovića: Genocid u Srebrenici uporedio sa Holokaustom

469

Srbijanski tablodi, koji su pod kontrolom režima srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, žestoko su danas napali predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića zbog njegove empatije i riječi saosjećanja na 26. godišnjicu genocida u Srebrenici.

“Bedo crnogorska, đe će ti obraz”, navodi se u naslovu teksta koji je objavio “Srpski Telegraf”.

“Srpski Telegraf” dalje navodi da je Đukanović “prevazišao je samog sebe u iskazivanju mržnje prema svemu srpskom”.

Đukanović: Želim doprinijeti da se ovo više nikada i nigdje ne ponovi Štaviše, Cvijet Srebrenice koje Majke Srebrenice simbolično poklanjaju svim zvaničnicima koji pristižu u Potočare (kao što je to bio slučaj i sa Vučićem kojem je Cvijet Srebrenice na rever zakačila rahmetli Hatidža Mehmedović, kada je nastala jedna od nezaboravnih fotografija), nazvali su “odličjem koje simbolizuje da su Srbi genocidni narod”.

Đukaović je, dalje navode, srebreničke događaje sa zločinima nacista u Drugom svjetskom ratu.

“Klanjam se senama žrtava Srebrenice. U Potočarima reči gube na značaju jer je ovde balkanska istorija progovorila svojim najstrašnijim krikom. Pola veka nakon Holokausta, ovdje je još jednom ubijena evropska civilizacija. Ostaje nam jedino da s neizmernom tugom čuvamo sećanja na nevine žrtve genocida i da žalimo što smo savremenici najvećeg zločina u Evropi nakon 2. svjetskog rata. To nas obavezuje da ne dozvolimo reviziju istine o velikom srebreničkom stradanju. Mir njihovim dušama. Da se nikad ne ponovi “, napisao je Đukanović.

Portal podsjeća na usvajanje Rezolucije u Srebrenici. Njom se, kako navode, najoštrije osuđuje genocid u Srebrenici, potvrđuje da je u tom događaju stradalo više od osam hiljada civila bošnjačke nacionalnosti, zabranjuje javno negiranje postojanja ili umanjenje genocida u Srebrenici.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.