Srbin u Španiji glumio biznismena, živeo u luksuzu, a zapravo bio VOĐA KLANA

1320

Zlatan Petrović (40), državljanin Srbije, uhapšen u velikoj akciji u Đironi u Španiji, a sumnjiči se za trgovinu narkoticima

Srpski državljanin Zlatan Petrović (40) uhapšen je u Đironi, a španska nacionalna policija označila ga je kao jednog od vođa tzv. balkanskog kartela u ovoj zemlji, ali i da je navodno bio na čelu i slovenačke ćelije ovog klana.

Da podsetimo, saradnjom više evropskih policija, u akciji u kojoj je učestvovao i MUP Srbije, razbijen je balkanski kartel, grupa koja je trgovala narkoticima iz Južne Amerike. U akciji „Musala“ uhapšena je čak 61 osoba, a prema podacima španske policije, prokrijumčareno je preko četiri tone narkotika.
Istraga

– Šef organizacije, srpski državljanin Zlatan Petrović, imao je prebivalište u Vidreresu, a u policijskim krugovima bio je označen kao „visokorizična osoba, pripadnik balkanskog kartela“ – prenosi portal Periodiko de Aragon.

Istraga protiv Petrovića, kako navode mediji, počela je posle hapšenja u Sloveniji, gde je privedeno više pripadnika kartela koji su bili bliski “kavčanima”:

– Španskoj policiji stigla je informacija da se vođa krije u provinciji Đirona. Petrović nije bio nepoznat policiji, jer se i 2020. godine njegovo ime pominjalo u sklopu istrage o klanu koji je trgovao marihuanom u Kosta Bravi, a on je i tu bio označen kao vođa grupe.

U momentu kada je stavljen pod nadzor, kako navode mediji, utvrđeno je da on stanuje u slepoj ulici, gde ima plac sa tri vile, i to u delu grada u kome policija izuzetno retko vrši kontrole.

– Trudio se da ostane nezapažen, imao je dnevnu rutinu koja ne bi ukazala da je na čelu mafijaške organizacije. Ustajao je između četiri i pet sati ujutru, kao da je biznismen, pa odlazio na sastanke s ljudima koji su zapravo trgovci drogom. Nikada lično nije bio uključen u transport – piše Periodiko de Aragon.
Vile

Kako prenose, stanovao je sa suprugom u jednoj od vila.

– Druge dve kuće na imanju Petrovića služile su za „biznis“. Sve kuće su bile opremljene najmodernijim video-nadzorom, a na dan hapšenja u jednoj su pronađeni kilogrami pupoljaka marihuane spremni za slanje – prenose mediji:

– Utvrđeno je da je ovaj deo mafijaške grupe bio posvećen uzgoju i prodaji marihuane, kako bi stekli novac koji bi ulagali u kupovinu kokaina i distribuirali ga po severnoj Evropi.

Od Petrovića je, osim marihuane, zaplenjeno i nekoliko luksuznih automobila i motocikl „dukati“, a uhapšen je i jedan Španac, koji mu je bio desna ruka.
Pao i logističar Nabojša P. koji je održavao vezu s Titom

U akciji “Musala” uhapšen je i crnogorski državljanin Nebojša P. (50), koji je živeo u Malagi i bio označen kao glavni logističar klana.

– On je drogu koja je dolazila iz Južne Amerike u Španiju slao po Evropi. Utvrđeno je da on često putuje u Madrid i Barselonu, ali i u Mađarsku, Srbiju i Sloveniju. Odlazio je i u Dubai, gde se nalazi njihov vođa, misteriozni Tito. Novac je klan, kako se sumnja, prao prodajom nekretnina u Kolumbiji i Dubaiju, ali i transferima fudbalera.
Upao u zasedu

Zlatan Petrović, prema navodima španskih medija, uhapšen je u automobilu kojim je planirao bekstvo:

– Nije računao da u naselju u kom živi ima mnogo slepih ulica, te da je praktično sam upao u mišolovku. On nije mogao da pobegne, a policajci su ga uspešno zadržali.
Komšije bez komentara

Kako prenose španski mediji, stanovnici i komšije iz naselja Vidreres odbili su da pričaju o Petroviću.

– Oni ili nisu želeli da odgovaraju na pitanja novinara, ili su rekli da ne znaju da je on bio na čelu bande. Neki su čak bežali i krili se od novinara – navode mediji i dodaju da je celo naselje izgrađeno kao pravi lavirint.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.