Stanković: Neću biti izdajnik da bih ušla u Srbiju, niti sluga srpske vlasti

502

Nikada neću biti izdajnik da bih ušla u Srbiju, neću biti sluga i vazal zvaničnoj politici Srbije. Uvijek ću služiti svojoj Crnoj Gori i svom narodu i na tom putu me ništa ne može pokolebati – kategorična je poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković na konferenciji za medije povodom zadržavanja na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”.

Zahvalila je svima koji su bili uz nju prilikom nemilih događaja, te rekla da zvaničnu politike Srbije nikad neće izjednačiti sa srpskim narodom.

“Neprijatnosti sam imala i prilikom ulaska i prilikom izlaska iz Srbije. Sve to sto mi se dogodilo zato što drugačije mislim i pripadam partiji koja dijeli evropske i multietničke vrijednosti”, ističe Vuksanović Stanković.

Imala je, kako je navela, neprijatnosti sinoć od jednog policijskog službenika.

“On  me maltretirao zbog toga kako se nacionalno i politički osjećam. U momentu kad sam predala svoju ličnu kartu rekli su mi da sam označena crvenom bojom i onda sam pretresana. Po povratku u Crnu Goru dobila sam zapisnik o pretresu”, navela je Vuksanović Stanković.

Ponijela je sa sobom diplomatski pasoš koji su pretresom utvrdili da posjeduje.

“Oni su i pored te činjenice nastavili da me pretresaju”, rekla je Vuksanović Stanković.

Portparol partije Bojan Zeković ocijenio je da je to odnos prema dvije trećine crnogorskog parlamenta koji su glasali rezoluciju u Srebrenici.

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović rekao je da nam Srbija ne izručuje kriminalce koji su opljačkali ovu zemlju, ali zato poslanike tretiraju kao kriminalce.

“Ovaj slučaj se ne smije tretirati kao izolovan. Mi mislimo da je ovo odnos prema državi Crnoj Gori, a ne pojedincu. Na ovom ne smije stati i ovo se ne smije tretirati kao izolovani slučaj”, kategoričan je on.

Od Vlade, kako je dodao, očekuju da od Srbije traži objašnjenje povodom ovih događaja.

Izvor: Pobjeda.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.