Stravičan požar zahvatio Crnu Goru, spaseno pet osoba koje su se izgubile usled požara

421

Uspešno je okončana spasilačka misija na planini Njegoš, u rejonu između Golije i Banjana, gde se ranije danas, usled velikih požara, izgubilo pet osoba, javila je RTCG.

Gorska služba spasavanja Crne Gore objavila je na svom fejsbuk nalogu deo akcije spasavanja. „Pripadnici Gorske službe spasavanja Crne Gore i Avihelikopterske jedinice MUP uspešno su okončali spasilačku akciju na planinini Njegoš“, navodi se u objavi.
U rejonu između Golije i Banjana, gde je aktivno više požara, izgubljeno je pet osoba, koje su iscrpljene i dezorjentisane, javila je ranije danas RTCG i dodala da je u toku akcija pronalaženja i spasavanja na osnovu koordinata.

Kako je navedeno, u Nikšiću gori na sve strane. Trenutno su aktivni požari na: Granicama, Bršnu, Buavicama, Kučkom brdu, Planiniku, Trepči, Njegošu, Vraćenovićima, Pustom liscu, Sedlima.

„Vatrogasci – spasioci daju svoj maksimum. Imamo podršku avio-helikopterske jedinice. Otežano je gašenje zbog jakog vetra. Molimo građane da vode računa o korišćenju vatre na otvorenom i da sva sumnjiva ponašanja po pitanju požara prijave našoj jedinici ili Upravi policije“, kazao je Slavko Tadić iz Službe zaštite i spasavanja Nikšić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.