Suljić-Boškailo: Stidim se, zar moj Tutin da uskrati Dan žalosti svom velikom sinu Zukorliću!

5776

Na činjenicu da lokalna vlast u Tutinu nije proglasila Dan žalosti povodom smrti Muamera Zukorlića, na šta su brojni građani ove sandžačke opštine ogorčeni, na svom Facebook profilu emotivno je reagovala sandžačka književnica Bisera Suljić-Boškailo, inače rođena Tutinka:

“Bila sam uvijek uz moje Tutince i bila ponosna što sam dio tog plemenitog grada i ljudi. Danas se stidim da je moj grad uskratio Dan žalosti njegovom velikom sinu MUFTIJI MUAMERU ZUKORLICU! Zar treba u ovakvim teškim situacijama da se dijelimo na Suljine, Rasimove i Muftijine? Zar ne možemo biti makar jednom svi skupa? Ljudskost treba biti na prvom mjestu. Ovim činom ste povrijedili vaše ponosne i plemenite građane…”, navela je Suljić-Boškailo.

Podsjećamo, jedina opština u ovom dijelu Sandžaka koja povodom smrti Muamera Zukorlića nije proglasila Dan žalosti je Tutin, iako je on bio rođeni Tutinac.

Građani Tutina na društvenim mrežama negodovali su zbog ovog sramnog čina lokalnih vlasti u Tutinu uputivši brojne kritike zbog ovakvog odnosa prema rahmetli Muameru Zukorliću.

Izvor: Sandzacke.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.