SVJEDOCI OPISALI JEZIVE SCENE: ZNAK MU JE PROŠAO KROZ TIJELO, NE MOŽETE VJEROVATI KAKO JE TO IZGLEDALO

615

Tinejdžer je u momentu nesreće u kolima bio s drugom, V. T. (17), kada je, krećući se magistralnim putem Aranđelovac‒ Orašac, dodao gas, izgubio kontrolu nad vozilom i zakucao se u saobraćajni znak, a potom završio na ogradi pored puta.

Maloljetnika je usmrtio saobraćajni znak koji mu je prošao kroz tijelo, tvrde za Objektiv očevici ove tragedije.

Supruga i ja smo spavali kada je samo nešto puklo, kao da je nešto eksplodiralo. Izletio sam iz kuće, bilo je oko četiri ujutru, tek je krenulo da sviće. Vidio sam potpuno smrskan automobil, ali nisam smio da priđem. Odmah sam zvao policiju i Hitnu pomoć – kaže jedan od mještana naselja Baljkovica.
Kako objašnjava, kada su na lice mjesta stigle policija i Hitna, prišao je vozilo i vidio jezivu scenu.

Bio je još mrak. Policajci su uključili lampe i tada sam vidio da je dječaku koji je vozio šipka probila grudni koš… Ne možete da vjerujete kako je to izgledalo. Jedan od komšija je odmah donio „fiberku” i isjekao tu šipku da bi mogli da ga prevezu u bolnicu – priča šokirani čovjek.
Nesrećni tinejdžer nije preminuo na licu mjesta, navodi on, već u bolnici.

On je u polusvjesnom stanju prebačen u bolnicu, gdje je, nakon pokušaja da mu izvuku šipku, najvjerovatnije iskrvario. Drugi momak je zadobio teške povrede i prevezen je u Univerzitetski klinički centar u Kragujevcu, gdje mu se ljekari bore za život – priča mještanin ovog aranđelovačkog naselja.
Drugi komšija kaže da je šokiran time što se dogodilo jer su oba momka iz dobrih porodica.

Kažu da se kretao velikom brzinom, oko 120 kilometara na sat, a ovdje je problematičan asfalt, i eto… Njih dvojica su, kako sam čuo, krenuli po sok. Čuo sam da nisu bili pijani – kaže on.
Ekipa Objektiva juče je stupila u kontakt sa ocem nastradalog Vuka, Goranom Baškalovićem.

Ne znam šta se dogodilo, samo znam da nije bio pod dejstvom alkohola i da je ovo nesrećan slučaj. Nisam u stanju dalje da pričam, moram sina da sahranim – skrhan od bola, jedva je prozborio otac mladića.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.